Кримінальна відповідальність за публікацію прослушок чиновників: Єрмак розповів деталі

Четвер, 2 липня 2020, 14:47
Кримінальна відповідальність за публікацію прослушок чиновників: Єрмак розповів деталі
Фото president.gov.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що ідея ввести кримінальну відповідальність за публікацію прослуховування чиновників не загрожує свободі слова, а покликана захистити іноземних партнерів під час їхніх розмов з українськими топ-чиновниками.

Джерело: коментар Єрмака "Новому времени"

Пряма мова: "Мета цієї ініціативи – прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей чи геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни".

Деталі: За словами Єрмака, поки ніяких напрацювань немає, є тільки ідея.

Перед написанням проекту закону в оточенні президента Володимира Зеленського планують проконсультуватися з експертами.

Глава ОПУ також додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочини вищих посадових осіб України, зокрема корупційні.

Також, за словами Єрмака, вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не становитиме загрози для свободи слова.

Що було раніше: Голова офісу президента Андрій Єрмак заявив, що в ОПУ готують новий законопроєкт, який передбачатиме покарання за публікацію таємних розмов чиновників.  

Читайте також"Любі друзі" Зеленського. Перший корупційний скандал Зе!команди

Передісторія:

  • 19 травня нардеп Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.
  • У свою чергу в "Європейській солідарності" заявили, що оприлюднені аудіофрагменти "сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію".
  • У Порошенка додали, що одним із завдань пресконференції Деркача "є лобіювання інтересів олігарха Коломойського", мовляв, "очевидно Приватбанк – це винагорода за участь у цій російській провокації".
  • У березні 2020 року нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • За цим фактом була порушена справа, яку наразі розслідує СБУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування