У МОЗ навели приклад успішної реформи: робота Тодурова

Неділя, 5 липня 2020, 11:13
У МОЗ навели приклад успішної реформи: робота Тодурова
Фото: nv.ua

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про операцію з пересадки серця, яку провів український кардіо-хірург Борис Тодуров.

Джерело: онлайн-брифінг Степанова, який транслювала на Youtube пресслужба МОЗ

Пряма мова: "У п’ятницю у Львові була зроблена трансплантація серця. Вона була зроблена нашим провідним кардіо-хірургом, одним із найкращих фахівців у Європі Борисом Тодуровим, який терміново виїхав до Львова і зробив цю трансплантацію".

Деталі: За словами Степанова, донором став 58-річний львів’янин, який отримав смертельні травми. Також була проведена трансплантація його нирок.

Одержувачем серця став чоловік з Коростеня Житомирської області. Його вже гелікоптером доставили зі Львова до Інституту серця в Києві.

Міністр подякував Тодурову за роботу і сказав, що пишається такими лікарями. "Це і є реальне реформування медицини, коли в нашій країні саме в такий спосіб, високотехнологічний спосіб, робиться рятування життя", - підкреслив очільник МОЗ.

Зазвичай під час щоденного брифінгу Степанова йому ще ставлять різні запитання щодо епідемії коронавірусу в Україні, і він на них відповідає. Цього разу міністр обмежився лише розповіддю про статистику розповсюдження хвороби і про операцію Тодурова.

Нагадаємо:

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов створив медичну раду при МОЗ, до якої увійшли гендиректор державної установи "Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України" Борис Тодуров, лікар-психіатр, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця  Ольга Голубовська.

За часів, коли МОЗ очолювала Уляна Супрун, у неї з Борисом Тодуровим був конфлікт.

Читайте також: "Сердечні справи" в Інституті серця. Хто і як заробляє на інфарктах в Україні

Світлана Кізілова, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування