Плавець Софяник насилу виїхав із Криму, але дружину не випускають

Неділя, 5 липня 2020, 23:51
Плавець Софяник насилу виїхав із Криму, але дружину не випускають
Радіо Свобода

Проукраїнський активіст, плавець-марафонець Олег Софяник, який недавно залишив Крим і оселився на Дніпропетровщині, стверджує, що його дружину Анжеліку Софяник не випустили з території анексованого півострова.

Джерело: Софяник у коментарі Крим.Реалії

Пряма мова: "У неділю (5 липня - КР) вона спробувала знову виїхати з Криму, це було годину тому на КПП "Чонгар". З двома дітьми... Вони спробували виїхати з валізами. Її знову відвели там в кімнату, почали допитувати: "Чому виїжджаєте? Де ваш чоловік? Чи ви брали участь у референдумі?". Знову-таки, їхні питання – політичні. І потім їй відмовили через відсутність українських документів".

Деталі: Софяник стверджує, що проти його дружини у Криму відкрито сфабриковану кримінальну справу за нібито крадіжку грошей у родичів.

Пряма мова: "Дружина спробувала в черговий раз виїхати (з анексованого Криму – КР), бо треба було вже поспішати. Тому що ця сфальсифікована справа розкручується проти неї, і буквально в четвер був поліграф, на який вона по дурості погодилася. На нього не можна було погоджуватися, тому що поліграфіст, який детектор брехні проводить, він за російськими законами є свідком. І він може підтасувати (результати – КР). Дуже багато людей сіло в Росії просто тому, що поліграфіст давав такі відомості, що людина вважалася учасником злочину".

Деталі: На думку Софяника, його дружину можуть заарештувати "буквально наступного тижня".

Раніше він також розповів, що сам зміг залишити Крим лише з третьої спроби: у квітні цього року його двічі не випустили з півострова за надуманими причинами, а в червні випустили, пояснивши, що його повернення "небажане".

Що передувало: У лютому севастопольський плавець-марафонець, колишній дисидент і політв’язень Олег Софяник попросив президента Володимира Зеленського допомогти йому залишити територію анексованого Криму. 

Читайте такожСевастополець здійснив супер-марафонський заплив через Південно-китайське море

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News