США вимагають від іноземних студентів покинути країну в разі онлайн-навчання

Вівторок, 7 липня 2020, 15:27
США вимагають від іноземних студентів покинути країну в разі онлайн-навчання

Сполучені Штати Америки вимагають від іноземних студентів покинути країну, якщо їхні курси будуть повністю читатися онлайн у новому навчальному році через пандемію.

Джерело: пресслужба Імміграційної та митної поліції США про зміни для учасників програми з обміну студентів Student and Exchange Visitor Program (SEVP), CNN

Деталі: Зміни правил торкнуться тих, хто приїхав до США вчитися з візами типу F-1 і М-1.

Якщо вуз переходить повністю в онлайн-навчання, школярам і студентам не видадуть візи, їх не продовжать і тим, хто вже перебуває в країні.

Останні повинні або залишити Сполучені Штати, або перевестися до вузів із очною чи хоча б змішаною формою навчання

В іншому випадку їх можуть видворити або покарати інакше за порушення міграційних процедур.

Люди з візою F-1 можуть мати в інтернеті максимум один клас (3 кредитних години). Виняток зроблять для студентів вищих навчальних закладів зі змішаною формою навчання – але такі вузи повинні будуть документально підтвердити, що програма не повністю онлайн і що студент бере мінімальну кількість онлайн-класів, необхідних для нормального прогресу за їхньою програмою навчання.

Цей виняток не поширюються на студентів F-1 у програмах вивчання англійської мови та на студентів M-1, які отримують професійну освіту і не можуть записуватися на онлайн-курси.

На весняний і літній семестри SEVP дозволила студентам-неіммігрантам відвідувати більше онлайн-курсів, ніж зазвичай дозволено законодавством, через COVID-19.

Нові правила можуть торкнутися тисячі учнів. Серед них – і студенти Гарварду, адже університет повністю перейшов на дистанційне навчання у зв'язку з пандемією коронавірусу.

В Американській раді з освіти розкритикували ідею Імміграційної і митної поліції. За словами заступника президента ради Бреда Фарнсворта, нововведення призведе до плутанини, а деякі студенти не зможуть покинути США і опиняться в безвихідному становищі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...