У Чорному морі військові тренувалися відбивати напад противника на воді

Середа, 8 липня 2020, 12:56
У Чорному морі військові тренувалися відбивати напад противника на воді

В акваторії Чорного моря кораблі катери та судна військово-морських сил Збройних сил за участі морської авіації 5 днів відпрацьовували завдання на воді.

Джерело: пресслужба командування військово-морських сил ЗСУ

Дослівно: "Протягом 5 діб, в акваторії Чорного Моря був проведений збір-похід кораблів катерів та суден національного флоту з метою відпрацювання елементів бойової підготовки, злагодженості підрозділів різнорідних сил та демонстрації їх присутності в Чорноморському регіоні.

Окрім корабельно-катерного складу, в заході взяли участь підрозділи морської піхоти, морської авіації та тактичної авіації повітряних сил ЗСУ".

Деталі: Під час збору-походу військові відпрацювали низку тактичних вправ, серед яких "висадка морського десанту на необладнане узбережжя в умовах панування противника в морі та повітряному просторі, ведення мінно-загороджувальних дій, захист морських комунікацій, недопущення блокування пункту базування тощо".

Крім того, поблизу Одещини військові в складі тактичних різнорідних груп відпрацювали дії по відбиттю нападу противника в морі та наданню допомоги судну, що зазнало лиха.

 
 

Основою проведеного збір-походу стали кораблі, катери та судна, які цього року були зведені у флотилію ВМС ЗСУ, а керування силами здійснювалось з корабельного пункту управління.

Повідомляється, що відповідно до розподілу функцій за стандартами НАТО флотилія і надалі буде працювати щодо "набуття спроможностей з питань підготовки корабельного складу".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування