Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики України влаштували масштабний водолазний тренінг

Середа, 8 липня 2020, 17:53
Силовики України влаштували масштабний водолазний тренінг
мвс

В Україні пройшли масштабні водолазні збори представників силових структур.

Джерело: Державна прикордонна служба

Дослівно: "Водолазний мультиструктурний тренінг під егідою антитерористичного центру СБУ із застосуванням спеціальних плавзасобів та військової авіації є одним з масштабніших та насичених за програмою та кількістю учасників".

Деталі: Протягом двох тижнів представники Державної прикордонної служби, Військово-Морських Сил, Сил спеціальних операцій Збройних Сил, Управління державної охорони України, Національної гвардії, а також спецпідрозділу "КОРД" та водної поліції відпрацьовували спеціальні вправи водолазної підготовки.

Окрім загальної комплексної програми спільних заходів, в кожного підрозділу був ще й окремий план дій. Фахівці Морської охорони та мобільного прикордонного загону "Дозор" вивчали особливості будови затонулого судна, що використовувалось як тренажер, на предмет можливого облаштування схованок, використання конструктивних особливостей підводної частини судна для прихованого перевезення заборонених предметів.

Окремою вправою було підняття затонулих об’єктів за допомогою спеціальних систем аварійного підйому та підйому великих предметів від 100 до 2000 кг, що отримані спецпідрозділом в рамках надання міжнародної технічної допомоги за Програмою EXBS від Державного Департаменту США.

Вперше прикордонники відпрацювали десантування підрозділу із гелікоптера, коли спочатку на воду викидається човен, а потім у без парашутний спосіб і самі бійці. А також спуск на човен у відкритому морі за допомогою спеціального спускового пристрою СУР.

Зазначається, що насиченою програмою тренінгів було передбачено і заняття з вогневої підготовки, вправи з тактичної медицини і фізична підготовка.

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування