Україна профінансує фільм Сенцова на 25 млн грн

Четвер, 9 липня 2020, 13:21
Україна профінансує фільм Сенцова на 25 млн грн

Фільм "Носоріг" Олега Сенцова отримає державну підтримку у розмірі 25 мільйонів гривень.

Джерело: міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook

Пряма мова: "Долучився до засідання Ради державної підтримки кінематографії, де висловив власну точку зору щодо підтримки виділення коштів на виробництво фільму Олега.

Проект переміг у третьому конкурсі у 2012 році, але з того часу підписання угоди з переможцем переносилося двічі. З різних причин. А далі сталося ув’язнення…

Сьогодні Рада одноголосно проголосувала "за" щодо укладання контракту на фінансування фільму. Виділені кошти складуть 50% від загального кошторису стрічки. Тепер Олег (зі своїм фільмом – ред.) зможе знову повернутися на екрани.

Нарешті історична справедливість відновлена. Це обов’язок держави перед ним. На нього чекає не тільки український глядач, а й увесь світ. Вірю у його успіх на міжнародному рівні!".

 

Деталі: Ткаченко додав, що початок зйомок заплановано на осінь.

Сам Сенцов також повідомив про це. Він зазначив, що "ні у кого з експертів не виникло сумнівів щодо підтримки цього довгоочікуваного проекту, єдине що потрібно було знайти правильне юридичне рішення", адже фільм з 2012 року не виключали з плану держпідтримки кінематографії.

Режисер і колишній політв’язень Кремля написав у Facebook: "Я дуже радий, що зможу, нарешті, почати знімати кіно, а також вдячний членам Ради, міністру культури та нашому Держкіно за спільну підтримку "Носоріга". Кіно буде, зйомки цієї осені!".

Довідка: "Носоріг" – повнометражний ігровий фільм режисера Олега Сенцова. У 2013 році стрічка виграла на пітчінгу в Держкіно, державне фінансування склало 3,9 млн гривень із загального бюджету 8,1 млн гривень.

Через незаконне ув'язнення кримчанина Сенцова Росією після анексії АРК у 2014 році виробництво фільму не було завершено.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News