Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко напередодні виборів заявив, що "наведе порядок" зі свободою слова в Білорусі

Четвер, 9 липня 2020, 18:10
Лукашенко напередодні виборів заявив, що наведе порядок зі свободою слова в Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко напередодні президентських виборів в країні заявив, що "наведе порядок зі свободою слова".

Джерело: Лукашенко 9 липня під час зустрічі з представниками найбільших ЗМІ Білорусі, сайт президента Білорусі

Пряма мова: "Свобода слова в будь-якій державі обмежена законом. Тому тут ми наведемо порядок".

Деталі: Лукашенко вважає, що наявність свободи слова не припускає вседозволеності, але, за його словами, деякі її так розуміють, особливо в Інтернеті.

Він заявив, що деякі медійні персони за свої публікації в соцмережах вже отримали негативну реакцію: "Ви, особливо прогресивно налаштовані люди, відчули, що таке свобода слова: сказав не те, обізвуть ще дужче...".

За словами Лукашенка, він добре ставиться до наявності альтернативних точок зору, і вони повинні обов'язково враховуватися.

Також він розповів, що в Білорусі в окремих мас-медіа стали з'являтися різного роду "конспірологічні теорії" на предмет того, чому президент проводить зустрічі з активами.

Лукашенко заявив, що зустрічається з представниками ЗМІ, щоб пояснити окремі аспекти внутрішньої і зовнішньої політики, прокоментувати події, що відбуваються і відповісти на актуальні питання.

Президент Білорусі вважає, що важливим фактором для ринку мас-медіа країни є наявність державних ЗМІ.

За його словами, робота міністерства інформації Білорусі буде націлена на підтримку державних ЗМІ.

Що передувало: Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років.

Потенційний кандидат Віктор Бабарико, два лідери ініціативних груп Едуард Бабарико та Сергій Тихановський, були заарештовані. Проти більш ніж 30 осіб відкрили кримінальні справи і понад 100 – адміністративні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування