Головні новини середи і ночі: вибух у Лівані, видача "вагнерівців"

Четвер, 6 серпня 2020, 08:00

У Бейруті вибухнула селітра з судна, що належить росіянину, Зеленський обговорив з Лукашенком видачу бойовиків "Вагнера" Україні, — актуальні новини 5 серпня.

Про вибух в Лівані

2750 тонн нітрату амонію, які вибухнули в ліванському Бейруті, зберігалися там 6 років. Небезпечний вантаж прибув у столицю Лівану на кораблі Rhosus, який належить російському підприємцю Ігорю Гречушкіну.

Денис Шмигаль заявив, що Україна уже звернулася і готова направити допомогу до Лівану. В результаті вибуху серйозно постраждалих громадян України немає, але декілька українців отримали травми.

Потужний вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад $3 млрд. Наразі відомо мінімум про 100 загиблих внаслідок вибуху в порту Лівану.

Про видачу "вагнерівців" Україні

Володимир Зеленський обговорив із президентом Білорусі Олександром Лукашенко видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі. Лукашенко зазначив, що правоохоронні органи будуть співпрацювати з цього питання в рамках підписаних з Росією і Україною міжнародних угод.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко заявив, що в залізниці проводять службове розслідування, аби вийти на того, хто "кришує" побори між провідниками та пасажирами без квитків.

Суд арештував на два місяці без права на заставу Сухроба Карімова, який 3 серпня захопив банк у ТЦ "Леонардо" у центрі Києва та погрожував вибухом.

"Ультрас Динамо" виступили із заявою, в якій вимагають відставки новопризначеного тренера Мірчі Луческу, а також зміни власника, або управлінців футбольного клубу.

Рівненська і Харківська області ризикують потрапити у менш благополучну епідемічну зону і зіткнутися з необхідністю посилити карантин, а Вінницька й Тернопільська можуть перейти в "зелену зону".

Через публікації недостовірної інформації про коронавірус, соцмережа Twitter позбавила можливості аккаунт Team Trump, який веде виборчу кампанію президента США Дональда Трампа, публікувати дописи.

За попередніми розрахунками, сила вибуху в порту Бейрута була еквівалентна детонації 1500 тонн тротилу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування