Головні новини вівторка і ночі: виключений Лерос, невідсторонений Вовк 

Середа, 2 вересня 2020, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: виключений Лерос, невідсторонений Вовк 

Гео Лероса вигнали з фракції "Слуга народу", ВРП залишила на посаді скандального голову ОАСК Вовка — актуальні новини 1 вересня.

Про Лероса

Фракція "Слуга народу" вирішила вигнати Гео Лероса зі своїх лав.

Напередодні нардеп з трибуни Ради звинуватив президента Зеленського в порушенні обіцянок, а керівника ОП — у зловживанні владою і роботі на спецслужби Росії.

Лерос стверджує, що розпорядження стосовно нього дав Зеленський керівнику фракції Давиду Арахамії після його промови у парламенті.

Про Вовка

НАБУ оприлюднило записи й розшифровку розмов, як можуть слугувати доказом керованого правосуддя і зловживань голови ОАСК Павла Вовка.

Пізніше Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити Вовка.

ВРП повернула генпрокурору Венедіктовій клопотання про відсторонення Вовка, бо прокуратура не довела, що вручила підозру належним чином.

Глава Окружного адмінсуду Києва заявив, що на ВРП чиниться "безпрецедентний тиск", однак вона "зробила те, що повинна була".

Вища рада правосуддя не підтримала відсторонення від здійснення правосуддя одіозних суддів Окружного адмінсуду Києва Володимира Келеберди, Євгенія Аблова, Ігоря Качура, Олексія Огурцова та Ігоря Погрібніченка.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Вакцина від COVID-19 для масового використання може з’явитися на початку березня 2021 року — головний санлікар Віктор Ляшко.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що до кінця вересня - початку жовтня в Україні щодня буде 3 тисячі хворих на COVID-19.

Студенти у Білорусі вийшли на страйк через незгоду з результатами президентських виборів — кількох людей під час акцій протесту затримали.

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко бачить протести віртуальною реальністю.

2 088 випадків захворювання на COVID-19 підтверджено в Україні 31 серпня, в останній день літа померли від ускладнень коронавірусу 48 хворих, а 688 осіб одужали.

Під Будинком уряду відбулась акція протесту, учасники якої вимагають скасувати обмеження на проведення культурних подій під час адаптивного карантину.


Перший заступник голови Верховної Ради та представник президента у парламенті Руслан Стефанчук заявив, що міністрів економіки та фінансів невдовзі можуть відправити у відставку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News