Головні новини четверга і ночі: пожежі на Луганщині, місцеві вибори

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 08:00

Кількість жертв пожеж на Луганщині збільшилась, "Слуга народу" на місцевих виборах не приголомшує відривом від "ЄС" і "ОПЗЖ" — актуальні новини 1 жовтня.

Про Луганщину

Внаслідок пожеж у Луганській області загинули 11 осіб та щонайменше 17 осіб госпіталізовано.

Через пожежну небезпеку і загрозу життю людей тимчасово припинив роботу контрольний пункт пропуску з тимчасово-окупованим Донбасом "Станиця Луганська".

Станом на обід 1 жовтня пожежі вразили понад 11 тисяч гектарів земель, зранку повідомлялося, що вогонь пошкодив 9,3 тис. га.

У селищі Станиця Луганська палає вулиця, гасіння якої ускладнюється детонуванням боєприпасів, які залишились від попередніх обстрілів.

Про місцеві вибори

Рейтинг "Слуги народу" за менш ніж місяць до місцевих виборів склав 15,5%, партія випереджає найближчих суперників "ЄС" і "ОПЗЖ" на 4 відсоткових пункти.

Водночас, за результатами опитування "Рейтинг", 63% українців вважають, що на місцевому рівні важливіше мати досвідчених політиків, ніж "нові обличчя".

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Білорусь розцінює невизнання Лукашенка президентом з боку України і можливі санкції як недружній жест і спробу втручання у внутрішні справи республіки.

Російський опозиціонер Олексій Навальний вважає, що до його отруєння причетний особисто президент Росії Володимир Путін.

Найближчими місяцями кількість нових випадків COVID-19 в Україні може коливатися від 7 до 9 тисяч на день — прогнози ВООЗ.

В Україні оновили карантинні зони: до червоної потрапили лише Тернопіль та Канів, Київ — у жовтій.

Київське "Динамо" та донецький "Шахтар" отримали суперників по груповому раунду Ліги чемпіонів.

В Україні знову епідемічний антирекорд: за добу 30 вересня COVID-19 діагностували 4 069 людям, 64 хворих померли, 2 083 пацієнти одужали.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем, який запевнив, що Канада додатково виділить 4,3 млн канадських доларів (4 млн доларів США) на підтримку сектору безпеки та оборони України

Нардепи від фракцій "За майбутнє" Ігор Палиця та Нестор Шуфрич від Опозиційної платформи "За життя" повідомили, що захворіли на коронавірус


Станом на 1 жовтня від ускладнень коронавірусу у світі померла рекордна кількість хворих – 8831 людина.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування