Головні новини понеділка і ночі: попередження від ЄС,цифровізація України 

Вівторок, 6 жовтня 2020, 08:00

У Європарламенті пригрозили скасуванням безвізу окремим українським олігархам і політикам, Зеленський заявив, що з 2021 року Україна увійде в режим paperless, — актуальні новини 5 жовтня.

Про попередження від ЄС

Депутати Європарламенту звернулися до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з відкритим листом, в якому  виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.

Лідери ЄС планують порушити питання верховенства права в Україні під час кількох зустрічей за участю Володимира Зеленського в Брюсселі.

Про цифровізацію в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки продуктам проєкту з цифровізації "Дія" у 2021 році Україна почне входити в режим paperless, коли всі послуги будуть цифровими, без паперів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров представив застосунок "Дія 2.0", завдяки якому податковий номер, довідка переселенця, місце реєстрації тощо можна буде пред'являти у цифровому форматі.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Із середини липня кількість госпіталізованих із діагнозом COVID-19 чи підозрою на коронавірусну хворобу в Україні зросла майже у 5 разів, а добовий приріст хворих може сягнути цього тижня 5 тисяч, прогнозують у МОЗ.

Для генпрокурора Ірини Венедіктової, яка днями пообіцяла виїхати з президентської резиденції на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", готують іншу державну дачу – у Будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами.

Посольство США пояснило, що санкції, запроваджені проти українського нардепа Андрія Деркача, можуть позначитися на близьких до нього особах та бізнесах.

НАБУ викликало голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та трьох суддів для участі в процесуальних діях на 9 та 12 жовтня.

Азербайджан заявив, що вранці 5 жовтня Вірменія випустила по його території ракету. Вірменія, у свою чергу, стверджує, що це Азербайджан почав широкомасштабний наступ.

На Луганщині через підпал виникла чергова потужна пожежа, детонують боєприпаси.

Рада Нацбанку оголосила догану та недовіру першим заступникам голови НБУ Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу, які раніше працювали у команді ексголови регулятора - Якова Смолія звільненого у серпні.

Станом на 5 жовтня у Верховній Раді коронавірус підтвердили у 75 осіб. Одна співробітниця померла.

Глава МОЗ Максим Степанов наголосив, що при заповненні ліжок в лікарнях на понад 60% хворими на COVID-19 в Україні пропонуватимуть жорсткішого карантину.

У столиці Киргизстану тисячі людей, не погоджуючись із результатами парламентських виборів, вийшли на мітинг. Силовики відтіснили демонстрантів від урядових будівель, задіявши сльозогінний газ, гумові кулі, світлошумові гранати та водомети. Повідомляється про щонайменше 16 постраждалих.

Пізніше учасники протестів машиною протаранили ворота біля парламенту у столиці та увірвались до будівлі.

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва звільнили з-під варти на вимогу учасників протестів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування