Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: помаранчева зона в Україні, результати соцопитування

Четвер, 3 грудня 2020, 07:00

Карантин вихідного дня скасовано, діятиме помаранчева зона, Рейтинг довіри все ще очолює Зеленський, але на п’яти наступають несподівані суперники, — актуальні новини 2 грудня.

Про нові карантинні обмеження

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин вихідного дня дав певний результат, продовжувати його не будуть: у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони.

Про результати соцопитувань

Рейтинг довіри все ще очолює президент Володимир Зеленський, але наступні міський голова Києва Віталій Кличко та колишній глава уряду Володимир Гройсман.

Менше половини українців підтримують запровадження "жорсткого карантину", більше половини – за такі заходи на свята, протягом двох тижнів підтримка локдауну як такого зросла на 6%.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

НАБУ та САП підготували підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

Із 16 січня 2021 року вся сфера обслуговування має перейти на українську мову при спілкуванні з клієнтами й відвідувачами, хіба що ті попросять звертатися до них іншою мовою.

В Офісі президента подумують одночасно звільнити з посад міністра оборони Андрія Тарана і головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, але глава МВС Арсен Аваков проти.

Посольство Угорщини в Україні заявляє, що депутати Сюртівської сільської ОТГ Закарпаття під час присяги співали стару молитву угорців, яка лише згодом стала національним гімном країни.

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила коронавірусну вакцину Pfizer/BioNTech для широкого використання.

Депутати Європарламенту від правлячої партії Угорщини побачили у подіях на Закарпатті ситуацію "громадянської війни".

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав українців на вихідні відвідати заклади культури та сфери креативних індустрій, оскільки карантин вихідного дня скасували. 

В Офісі президента кажуть, що президент Володимир Зеленський не впливав на діяльність правоохоронних органів і не втручався в розслідування, а також не проводив наради з приводу "захисту когось з ОПУ".

Профільний комітет Верховної Ради рекомендував нардепам підтримати законопроєкт №4314, який дозволяє скоротити терміни затвердження клінічних випробувань і реєстрації вакцин і ліків проти коронавірусу

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування