Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: Японія доставила на Землю астероїд, безкоштовна вакцинація в Україні

Неділя, 6 грудня 2020, 07:00

У МОЗ заявили, що уряд зможе забезпечити безкоштовне вакцинування від коронавірусу громадян із "груп ризику", японський зонд Hayabusa-2 (Сокіл-2) доставив на Землю два зразки породи астероїда — актуальні новини 5 грудня.

Про вакцинацію

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що уряд зможе забезпечити безкоштовне вакцинування від коронавірусу громадян із "груп ризику". Зокрема медичні працівники, освітяни, літні люди і ті, хто має захворювання.

Про зразки астероїда

Подолавши 6 мільярдів кілометрів, японський зонд Hayabusa-2 (Сокіл-2) доставив на Землю два зразки породи астероїда Рюгу.

Влада Японії розподілить зразки наступним чином: 30% піде на дослідження японським науковим організаціям, ще 30% - міжнародним партнерам, в тому числі NASA. Решта 40% залишать зберігатися на майбутнє, коли нові технології аналізу дозволять отримати більше інформації з зразків.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Міноборони вперше за 29 років замовить у "Антонова" три нові літаки АН-178.

Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним рішення Одеської обласної ради про визначання в Одеській області російської мови як регіональної.

Правоохоронці затримали двох осіб, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства 65-річного музиканта Олександра Дерев'янка. Встановлюються можливі спільники підозрюваних.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування