Лукашенко змалював "найдемократичнішу модель держави"

Понеділок, 7 грудня 2020, 12:08
Лукашенко змалював найдемократичнішу модель держави

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує обіцяти перерозподіл владних повноважень і "красиву демократичну схему".

Джерело: Лукашенко на нараді про роботу економіки в 2020 році і проектах прогнозу розвитку країни на 2021-й, цитує його пресслужба

Пряма мова: "Всі наполягають на тому, що потрібен перерозподіл повноважень. Я завжди додавав: повноваження ми перерозподілимо, додамо кому мало, але і відповідальність перейде на тих, хто отримає ці додаткові повноваження.

В даному випадку ось найдемократичніша схема, у всіх демократичних державах саме так: уряд вніс, парламент узгодив - якщо це закон, глава держави його підписує або відхиляє, якщо порушуються принципи, які встановлені Всебілоруських народних зборах.

На чергові п'ять років основні принципи функціонування нашої держави будуть встановлені цим з'їздом народу. Абсолютно прозора, красива, демократична схема".

Деталі: Всебілоруські народні збори, подібні до з'їздів КПРС, скликаються Олександром Лукашенком. Їх дата на даний момент невідома. Раніше була інформація, що ВНЗ можуть пройти в кінці січня 2021 року. Опозиція Білорусі побоюється, що Лукашенко спробує з їхньою допомогою легітимізувати свою владу.

Нагадаємо: На 120-й день після фальсифікованих виборів Лукашенко продовжує масово затримувати активістів і журналістів.

Передісторія:

  • У Білорусі після президентських виборів з 9 серпня тривають масові протести.
  • Україна, багато європейських країнСША та Канада не визнають Олександра Лукашенка президентом Білорусі.
  • Після виборів Україна поставила на паузу міжнародні відносини з Білоруссю. За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Україна готова до співпраці з білоруською опозицією. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування