Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нападники на одеського активіста Устименка отримали умовні терміни

Понеділок, 7 грудня 2020, 12:53
Нападники на одеського активіста Устименка отримали умовні терміни

Нападники на лідера ВО "Автомайдан" Віталія Устименка Юрія Гаврилюк та Станіслав Руденко отримали умовні терміни.

Джерело: Суспільне

Деталі: Рішення винесла 7 грудня колегія суддів Приморського районного суду Одеси. Обвинувачених визнали винними в нападі. Утім справу перекваліфікували із замаху на вбивство на хуліганство і засудили Гаврилюка й Руденка до двох років позбавлення волі умовно.

За словами суддів, покарання пом'якшили, оскільки обидва фігуранти справи - колишні військовослужбовці, які були на передовій. Також обвинувачені повинні заплатити Устименку 25 тисяч гривень моральної шкоди.

Згідно з рішенням суду, слідство не змогло довести підозру про замах на вбивство, як і надати докази замовного вбивства. Те, що Віталій Устименко отримав легкі тілесні ушкодження, на думку суддів, свідчить саме про хуліганство.

Устименко планує оскаржувати рішення суддів.

Знати більше: "Це тільки початок. Насильства будуть жорстокішими – Гандзюк та інші активісти про напади на себе"

Передісторія:

  • 5 червня 2018 року на громадського діяча та очільника одеського осередку ВО "Автомайдану" Віталія Устименка скоїли замах. Обвинувачені у нападі Станіслав Руденко та Юрій Гаврилюк були затримані у вересні 2018 року. Тоді їх помістили до слідчого ізолятора без права внесення застави.
  • 11 червня 2020 року до справи щодо нападу на Віталія Устименка долучили 5 томів документів. Це дані радіорозвідки, стенограми дзвінку до служби порятунку "102" та документи про предмети, які знайшли на місці подій. Адвокатка Устименка Світлана Попова звернулась до суддів з проханням викликати на допит свідка Євгена Лісицького, який у досудовому розслідуванні проходив як організатор у справі. Однак колегія з головуючим суддею Сергієм Кічмаренком відмовила у клопотанні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування