Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кулеба вважає, що нова резолюція ООН щодо Криму допоможе ефективніше тиснути на Росію

Понеділок, 7 грудня 2020, 18:26

На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, нова резолюція Генеральної асамблеї ООН щодо Криму підкреслює незмінність позиції міжнародної спільноти щодо окупації та допоможе посилити тиск на Росію. 

Як пише "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу МЗС, про це він заявив 7 грудня, після ухвалення ГА ООН резолюції  "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, Україна, а також частин Чорного і Азовського морів".

На думку Дмитра Кулеби, ухвалена третій рік поспіль резолюція Генасамблеї ООН є  "новим елементом зростаючого правового тиску на Росію".

"Ухвалення резолюції свідчить про те, що мілітаризація Криму, яка здійснюється Російською Федерацією як державою-окупантом, залишається в центрі уваги міжнародного співтовариства, яке розглядає перетворення Криму на величезну військову базу як пряму загрозу безпеці і стабільності у регіоні… Відтепер Україна має в своєму юридичному арсеналі додатковий переконливий політико-правовий аргумент для просування деокупації Криму", - зазначив він. 

Дмитро Кулеба звернув увагу, що резолюція засуджує російську окупацію як таку, що є порушенням міжнародного права і що становить загрозу міжнародній безпеці. Зокрема, у ній згадується переміщення Росією на територію півострова озброєння, здатного нести ядерні заряди - з вимогою припинити таку діяльність. 

На думку Дмитра Кулеби, ключовими у тексті документа є заклик до міжнародної спільноти консолідувати зусилля для деокупації Криму - у тому числі у рамках Кримської платформи; згадка про шкоду російської окупації для міжнародної безпеки та механізмів контролю за озброєннями; заклик до Росії припинити мілітаризацію дитячої освіти у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...