Агенцію оборонних технологій Уруський анонсує вже у 2021 році 

Середа, 6 січня 2021, 13:22
Агенцію оборонних технологій Уруський анонсує вже у 2021 році 

Цього року в Україні планують створити Агентство оборонних технологій на зразок Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США.

Джерело: віце-прем'єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у Facebook

Пряма мова: "В 2021 році планується створення Агенції оборонних технологій, прообразом  для створення якої є американська DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – ред.). Вона сприятиме створенню перспективних зразків ОВТ (озброєння та військової техніки – ред.)".

Деталі: Такі наміри Уруський озвучив 5 січня, відвідуючи недержавне об’єднання виробників озброєння та військової техніки – "Лігу оборонних підприємств України", а саме його підприємство НВО "Практика".

На цьому об’єкті Уруський ознайомився з бронеавтомобілем "Козак-2М" та процесом його виробництва, а також із іншою продукцією, яку випускає "Ліга".

Йшлося про вдосконалення законодавства та створення умов і єдиних "правил гри" як для державних, так і для приватних компаній.

Уруський запропонував провести спільну нараду з залученням виробників та замовників для проведення предметної дискусії щодо вирішення наявних проблемних моментів.

Від УП: Про створення Агентства з розвитку оборонних технологій йшлося ще в листопаді 2019 року. 

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості Кабінет міністрів утворив 22 липня 2020 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування