Головні новини неділі і ночі: візит СБУ на "Мотор Січ", протести в РФ

Понеділок, 1 лютого 2021, 07:00
Головні новини неділі і ночі: візит СБУ на Мотор Січ, протести в РФ

СБУ зірвала збори акціонерів "Мотор Січ", протести у Росії відзначились рекордною кількістю затриманих – новини, які були актуальні 31 січня. 

Про "Мотор Січ"

31 січня, у Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ "Мотор Січ", ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

В СБУ заявили, що проводили слідчі дії у Запоріжжі, де мали відбутися загальні збори АТ "Мотор Січ", та фіксувала можливі протиправні дії, пов'язані зі встановленням контролю над підприємством.

Президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає Китай серйозною геополітичною загрозою, хоча ще пару днів тому він ввів санкції проти китайських інвесторів "Мотор Січі". Раніше такі санкції запровадили в США. 

Про мітинги

Під час недільних мітингів у різних містах Росії затримали понад 4 тисячі осіб, найбільше - у Москві. Російські видання публікували відео нападу силовиків на учасників мітингів. Жорсткі затримання тривали і у Петербурзі.

Про Толоку Української правди

Долучайтеся до Толоки УП і отримуйте ексклюзивні промокоди від бізнес-партнерів Української правди.

 

Про інші важливі новини

Протягом суботи, 30 січня, в Україні зафіксували 3177 нових випадків коронавірусної хвороби, 79 хворих померли.

П'ять адвокатів колишнього президента США Дональда Трампа відмовилися брати участь у справі про імпічмент і представляти сторону захисту всього за тиждень до початку судового розгляду.

Соратники президента Володимира Зеленського у розмові з американськими журналістами поділилися спогадами про контакти з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані, які відбулися влітку 2019 року. Тоді від України очікували заяв, які могли б допомогти Трампу переобратися на другий термін.  

Народний депутат Олександр Дубінський проводить "паралельний підрахунок голосів" депутатів фракції "Слуга народу" щодо його виключення з фракції.

По Україні на 1 лютого оголошено штормове попередження, очікується сильний сніг і ожеледиця.

Експрезидент, голова української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук вважає, що на всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News