Колесникову звинувачують у змові для захоплення влади в Білорусі

П'ятниця, 12 лютого 2021, 09:25

Члену Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесниковій висунули ще два звинувачення – у змові для захоплення влади і створенні екстремістського формування.

Джерело: екс-кандидат в президенти Білорусі Віктор Бабарико в Telegram

Пряма мова: "Максиму Знаку (адвокат – ред.) і Марії Колесниковій пред'явлені нові звинувачення. На цей раз Машу і Максима звинувачують у змові з метою захоплення державної влади неконституційним шляхом (ч. 1 ст. 357 КК) і створенні екстремістського формування і керівництві ним (ч. 1 ст. 361-1 КК)".

Деталі: За словами Бабарика, "це виключно політичне переслідування", тому що звинувачення не мають під собою законних підстав.

Він також нагадав, що ще у вересні 2020 року Колесникову і Знака звинуватили в публічних закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці (ч. 3 ст. 361 КК).

Передісторія:

  • Від серпня 2020 року у Білорусі не стихають багатотисячні акції протесту по всій країні проти фальсифікованих Олександром Лукашенком виборів президента. Опозиція створила Координаційну раду і вимагала перевиборів. 
  • Члена Координаційної ради Білорусі Марію Колесникову арештували. Їй пред'явили звинувачення в закликах до дій, спрямованих на заподіяння шкоди нацбезпеці.