Лукашенко вирішив розвивати в Білорусі "хороший націоналізм"

П'ятниця, 19 лютого 2021, 15:10

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче розвивати в країні "хороший націоналізм" за рахунок власних традицій, якы відрізняють білорусів в тому числі і від росіян.

Джерело: РИА Новости з посиланням на пресслужбу Лукашенка

Пряма мова: "Я вважаю, що націоналізм – це не балаканина на мові (білоруській мові – ред.). А це робити те, що залишиться в пам'яті. Я завжди прагну до того, щоб у нас були певні традиції...

Ви (артисти Купалівського театру – ред.) теж стали доброю, навіть не традицією, ви – символ нашого народу. Тому завжди треба створювати те, що тебе буде відрізняти від інших. І в цьому буде хороший націоналізм, за що мене в Росії іноді критикують і дорікають. Але я кажу: я ж президент Білорусі".

Деталі: Лукашенко додав, що "при всій любові до росіян", він все ж "робитиме все, що треба білорусам", те, що білорусів "буде відрізняти і від росіян теж".

Серед традицій Білорусі Лукашенко назвав щорічне звернення президента з посланням до парламенту і народу і Всебілоруські народні збори, які проходить раз на 5 років.

Він також додав, що багатство білоруського народу полягає у знанні двох мов – російської та білоруської, від чого, за словами Лукашенка, "у жодному разі не можна відмовлятися".