Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Головні новини неділі і ночі: у Криму пересохли водосховища, 50 снайперів РФ в Україні

Понеділок, 1 березня 2021, 07:00

У Криму пересохли два водосховища, ще одне – на межі висихання, на Донбасі постійно перебуває близько 50 снайперів РФ – новини, які були актуальними 28 лютого.

Про Крим

У захопленому Росією Криму запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ виснажилися, а Балановське водосховище наближається до висихання.

Українські активісти на адмінкордоні в Херсонській області запустили в бік окупованого Криму прапор України з посланнями для кримчан.

Читайте також спецпроєкт УП: Як окупували Крим: новини, які ми (майже) не помітили в лютому 2014-го

Про Донбас

За даними розвідки, на окупованому Донбасі постійно перебуває близько 50 снайперів силових структур Росії.

У розвідці стверджують, що снайперські підрозділи Росії активно діють на Донбасі, а територія України стала полігоном для випробування новітнього снайперського озброєння російських силових структур.

Також, за даними ГУР, починаючи з 2016 року, штатні снайпери з’явилися у першому та другому армійських корпусах підтримуваних Росією угруповань "ДНР" і "ЛНР". Навчання цих підрозділів здійснюють інструктори з Росії.

Про інші важливі новини 

Уряд США схвалив використання однодозову вакцину від коронавірусу компанії Johnson & Johnson.

У Сумах двоє 16-річних студенток наковталися таблеток.

Колишнього начальника військової розвідки Василя Бурбу, який дав свідчення про провал операції із захоплення російських терористів "Вагнера", виселили з дому і позбавили його охорони.

Колишній президент США Дональд Трамп вперше після відходу з Білого дому виступив на публіці. Експрезидент виголосив промову на Конференції консервативних політичних дій (CPAC) в Орландо, штат Флорида.

Російського опозиціонера Олексія Навального перевезли до виправної колонії у Володимирській області.

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська вважає, що самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко буде змушений піти протягом найближчих місяців.

Київське "Динамо" у завершальному матчі 16 туру української Прем`єр-ліги на виїзді з рахунком 4:1 розгромило ФК "Львів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування