Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: ДТП з Дубінським, реакція Кремля на заяву Байдена про Крим

Вівторок, 2 березня 2021, 07:00

Дубінський потрапив в аварію на Львівщині - відкрито справу, Кремль відреагував на слова Байдена про український Крим та анексію, — актуальні новини 1 березня.

Про ДТП з Дубінським

О пів на 7 ранку 1 березня на автодорозі Київ-Чоп біля міста Стрий (Львівщина) зіштовхнулися два автомобілі – одним з них керував народний депутат Олександр Дубінський.

За попередніми даними, автомобіль Дубінського виїхав на зустрічну смугу. Там він зіштовхнувся з автомобілем, що рухався назустріч.

Про реакцію Кремля на заяву Байдена про Крим

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков відреагував на слова президента США Джо Байдена про те, що США ніколи не визнають анексію Криму, і заявив, що "анексії не було", а було "законне возз'єднання".

Окрім того, глава МЗС України з 2014 по 2019 роки Павло Клімкін розповів про реакцію та обіцянки Джо Байдена, колишнього віцепрезидента США, а нині президента, у відповідь на початок агресії Росії проти України. 

Про інші важливі новини

Президент Володимир Зеленський обіцяє створити в Україні суд у смартфоні, який дозволить скоротити судовий процес і мінімізувати корупцію.

Уже від 2 березня у Верховній Раді запрацює сенсорна кнопка, яка унеможливить неперсональне голосування народних депутатів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що засуджений на 7 років Сергій Стерненко придумав собі образ революціонера.

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила встановити "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області.

В Україні з 24-го до 28 лютого проти COVID-19 провакциновано понад 3 тисячі людей, у Міністерстві охорони здоров'я очікують, що найближчим часом вакцинація пришвидшиться. Із 1 березня в "Дії" для українців стала доступною послуга запису до списку очікування вакцинації проти COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов публічно провакцинувався від COVID-19, президент Володимир Зеленський отримає щеплення разом з військовими.

У ДБР і СБУ розповіли, що під час обшуку в дипломатів, відкликаних Міністерством закордонних справ України через підозру в корупції, виявили цигарок на 1,5 млн гривень та 16 кг золота.

В Україні через корупційну схему розформовано всі підрозділи поліції з контролю над обігом зброї, перевірять особові справи усіх власників зброї на законність отримання дозволу.

Нардеп від "Європейської солідарності", 5-й президент Петро Порошенко у день купівлі телеканалу "Прямий" витратив понад пів мільйона гривень.

Пенсії, обчислені залежно від зарплати та стажу, з 1 березня для 8 мільйонів українців зростуть на 11%, у середньому зростання становитиме 300 грн. 

НАЗК зупинило державне фінансування партії "Слуга народу" - у зв’язку з виявленими порушеннями.

На 83 році життя помер перший очільник МЗС України часів незалежності Анатолій Зленко.

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель розповів подробиці закритої частини переговорів з російським міністром Сєргєєм Лавровим і заперечив, що був безпорадним у Москві.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування