Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко не проти розмістити російські військові літаки в Білорусі

Середа, 3 березня 2021, 00:58
Лукашенко не проти розмістити російські військові літаки в Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не проти розмістити на території країни російські літаки, а також має намір продовжити співпрацю у військовій сфері з РФ.

Джерело: Пресслужба президента Білорусі

Пряма мова: "Дайте нам ці літаки. Але на цих літаках, як тоді, повинні літати росіяни і білоруси разом. А баз досить, їх не треба створювати, навіщо гроші даремно витрачати... Краще купити або побудувати нові літаки для цього".

Деталі: Самопроголошений президент озвучив такі міркування під час наради з питань білорусько-російської співпраці у військовій сфері.

За його словами, така ідея не знайшла "відторгнення" у президента Росії Володимира Путіна. 

"Звичайно, якщо вони зможуть базуватися на наших базах і наші хлопці будуть літати разом з росіянами, природно, треба просити тоді й озброєння до цих літаків. І до того ж найсучаснішу зброю має бути. Ми не ведемо мову про ядерні боєголовки. Ми ведемо мову про звичайний зброю", – сказав він. 

Лукашенко нагадав, що у Білорусі в 2014 році під час проведення чемпіонату світу з хокею був досвід, коли російські літаки прибули до Білорусі для несення спільного чергування з участю льотчиків обох країн. Олександр Лукашенко вважає, що і в подальшому можна використовувати цей досвід.

Щодо військової сфери Білорусь і Росія мають намір і далі діяти в рамках спільного угруповання військ. При цьому Олександр Лукашенко відзначив, що російська армія – одна з найсильніших у світі, і білоруським військовослужбовцям було непогано переймати передові методики ведення бойових дій, освоювати новітнє озброєння разом з російськими військовими.

Передісторія:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування