В ОПУ хочуть проаналізувати судові рішення проти ветеранів та громадських діячів з 2014 року

Середа, 3 березня 2021, 18:51
В ОПУ хочуть проаналізувати судові рішення проти ветеранів та громадських діячів з 2014 року

Як відповідь на запит суспільства на справедливість у судах в Офісі президента ініціювали розробку механізму щодо аналізу актуальних та резонансних кримінальних справ і вироків за період з 2014 року проти ветеранів та громадських діячів, які боролися з російською агресією, її гібридними проявами та могли стати жертвами несправедливих рішень суддів.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "В Офісі глави держави не виключають, що сотні ветеранів та активістів не змогли належним чином захиститися від тиску, зазнали несправедливого застосування законів мирного часу до оцінки подій, які відбулися в умовах збройної агресії Росії. Потрібно законним чином забезпечити перевірку юридичної чистоти всіх рішень, які тоді ухвалювалися, усіх обставин відповідних справ і того, чому люди зазнали несправедливого переслідування або не отримали належного захисту від держави.

Також пропонується ініціювати дослідження кримінальних проваджень, які розпочаті з 2014 року за фактами нападів на громадських діячів та досі не завершені встановленням усіх винних. Насильство щодо будь-якої людини не може залишатися безкарним.

Відповідний механізм буде реалізовано для повернення справедливості ветеранам та активістам. Якщо починаючи з 2014 року були зроблені негідні речі щодо ветеранів і громадських діячів, якщо розпочиналися безпідставні кримінальні справи проти цих громадян, але блокувалося розслідування кримінальних проваджень за фактами нападів на них, то це має отримати належну відповідь від держави".

Деталі: Зазначається, що вже відбулася перша нарада під головуванням глави ОПУ Андрія Єрмака з депутатами, главою Мінветеранів та омбудсменом.

Передісторія:

Знати більше Напад на "Родіну". За що Стерненку і його соратнику присудили 7 років тюрми

7 років ув’язнення для Стерненка: публікуємо повний вирок суду

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News