Головні новини середи і ночі: скасування переведення годинників, "гумор" словацького прем’єра

Четвер, 4 березня 2021, 07:00

Скасувати переведення годинників: Рада зробила перший крок, "Закарпаття в обмін на вакцину": прем'єр Словаччини некоректно пожартував про домовленості з РФ, — актуальні новини 3 березня.

Про скасування переведення годинників

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Планується назавжди лишитися на зимовому часі.

Про невдалий жарт словацького прем’єра

Прем’єр-міністр Словаччини, чий уряд опинився на межі розвалу через закупівлю російської вакцини, некоректно пожартував про домовленості з Росією.

МЗС вимагає офіційних вибачень від прем’єр-міністра Словаччини Ігоря Матовича через недипломатичний жарт про "обіцянку Закарпаття" Росії в обмін на вакцину.

Про інші важливі новини

Вища рада правосуддя звільнила суддю Артура Ємельянова з посади судді Вищого господарського суду за вчинення "істотного дисциплінарного проступку".

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я, засновник клініки "Борис" Михайло Радуцький заявляє, що в Україні у хворих на COVID-19 починають з’являтися нові симптоми, що свідчить про мутацію коронавірусу.

Посли країн Євросоюзу вирішили продовжити на пів року санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Телеведуча Яніна Соколова заявила, що генпрокурорка Ірина Венедіктова подала на неї до суду.

За словами адвокатів, люди, які представились поліцейськими, чинили тиск на Руслана Демчука, щоб той давав свідчення проти свого соратника Сергія Стерненка у справі про викрадення і катування людини.

Ексміністр транспорту та зв’язку Микола Рудьковський повернувся до України, де йому в аеропорту вручили підозру в резонансному викраденні керівника компанії "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який тепер є народним депутатом від "Слуги народу".

Незаконні військові формування окремих регіонів Донецької області, що тимчасово не контролюються українським урядом, вирішили частіше відкривати вогонь проти української армії.

"Укравтодор" та "Укрзалізниця" 3 березня підписали меморандум щодо завершення будівництва Дарницького залізнично-автомобільного мосту, що перебуває на балансі залізниці.

На засіданні Тристоронньої контактної групи глава української делегації Леонід Кравчук заявив протест проти оприлюдненої бойовиками інформації щодо "дозволу на ведення попереджувального вогню".

Кравчук відреагував на рішення проросійських бойовиків частіше відкривати вогонь по українських позиціях заявивши, що наші військові будуть давати відповідь дзеркально.  

Лише 41% українців добре ставляться до РФ, у той час як подібне ставлення до України демонструють 54% росіян.

Національне агентство із запобігання корупції винесло приписи Кабінету Міністрів України і т.в.о. президента "Енергоатому" Петру Котіну з вимогою повернути на посаду викривача корупції на підприємстві Олега Поліщука та знайти винних у незаконному звільненні. Раніше повідомлялось, що припис винесли прем'єру Денису Шмигалю. 

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, здійснила запуск і посадку десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship, однак невдовзі після приземлення прототип вибухнув.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News