Комітет ВР не знайшов підстав покарати Киву, який вилаяв журналіста

Четвер, 4 березня 2021, 15:52
Комітет ВР не знайшов підстав покарати Киву, який вилаяв журналіста

Парламентський Комітет з питань регламенту не знайшов правових підстав для покарання нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви – раніше він вжив лайку під час розмови з журналістом Bihus.info Данилом  Мокриком.

Джерело: видання "Чесно"

Деталі: Повідомляється, що Комітет обмежився нагадуванням Киві про необхідність дотримання норм моралі та поваги до оточення.

Відповідно до законодавства, нардепи не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Однак, депутат повинен дотримуватися загальновизнаних норм моралі, зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших депутатів, службовців, посадовців та інших громадян, утримуватися від компрометуючих дій, заяв і вчинків.

Регламент ВРУ регулює питання дотримання дисципліни та норм етики депутатами на пленарних засіданнях, але не поза ними. Він також не передбачає порядку врегулювання конфлікту між нардепом та іншою особою.

Зазначається, що якби подібна ситуація виникла між двома народними депутатами, винуватця могли б покарати недопуском до щонайбільше 5 пленарних засідань.

Оскільки інцидент між Кивою та Мокриком був у кулуарах і це не був конфлікт двох народних депутатів, комітет дійшов висновку, що у нього немає правових підстав для розгляду питання порушення вимог депутатської етики.

Передісторія: Місяць тому Ілля Кива обматюкав журналіста Bihus.info Данила Мокрика - той запитав у нього про відмивання грошей через конвертаційні центри.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування