Держдеп США нагородить білоруську опозиціонерку Колеснікову за мужність

П'ятниця, 5 березня 2021, 21:59
Держдеп США нагородить білоруську опозиціонерку Колеснікову за мужність

Серед лауреатів на премію Державного департаменту США International Women of Courage Award "Жінки за відвагу" назвали білоруську опозиціонерку та члена координаційної ради Білорусі Марію Колеснікову.

Джерело: Держдеп США

Дослівно: "Білоруські жінки стали домінуючою політичною силою та рушієм суспільних змін в Білорусі, у чималому ступені завдяки Колесніковій.

Після того, як влада ув‘язнила, або вислала трьох найпопулярніших чоловіків-кандидатів від опозиції, Марія та її партнери сприяли створенню історичного тривалого протистояння 26-річному правлінню Олександра Лукашенка.

Марія продовжує були обличчям опозиції всередині Білорусі і хоробро зустріла ув‘язнення після суперечливих виборів. Незважаючи на її затримання, Марія продовжує підтримувати рух за демократію в Білорусі і є джерелом натхнення для тих, хто прагне здобути свободу для себе та своєї країни".

Деталі: Іншими лауреатами обрали жінок з Бірми, Камеруну, Китаю, Колумбії, Конго, Гватемали, Ірану, Непалу, Сомалі, Іспанії, Шрі-Ланки, Турції та Венесуели.

У понеділок, 8 березня, проведуть віртуальну церемонію вручення нагород.

Нагадаємо:

  • 7 вересня соратницю Світлани Тихановської Марію Колесникову, яка є членом Координаційної ради, викрали у центрі Мінська. Невдовзі ще двоє її колег - Антон Родненков та Іван Кравцов - перестали виходити на зв’язок.
  • Наступного дня опозиціонери прибули в Україну - окрім Колесникової. Антон Родненков та Іван Кравцов на пресконференції розповіли, що вона порвала на кордоні свій паспорт, щоб уникнути примусового вивезення з країни. 
  • Марію Колесникову та її колегу, адвоката Максима Знака звинувачують за ч. 3 ст. 361 кримінального кодексу - "заклики до дій, що спрямовані на завдання шкоди зовнішній безпеці Республіки Білорусь, її суверенітету, територіальній недоторканості".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News