Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: столичний локдаун, відмова Росії повернутися до “тиші”

Четвер, 1 квітня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: столичний локдаун, відмова Росії повернутися до “тиші”

З 5 квітня в столиці посилюють карантинні обмеження, РФ відмовилася повернутися до режиму припинення вогню з 1 квітня – актуальні новини 31 березня.

Про посилення карантину в Києві

З 5 квітня у столиці не будуть працювати школи та дитячі садочки, а в громадському транспорті необхідно буде використовувати спеціальні перепустки - про це заявив столичний мер Віталій Кличко.

Обмеження діятимуть щонайменше до 16 квітня.

Про Росію

Росія в ТКГ відмовилася повернутися до режиму "тиші" з 1 квітня.

Повідомлялося, що засідання ТКГ розпочалось із пропозиції голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

Цю пропозицію підтримали спецпредставник глави ОБСЄ пані Гайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки глава СММ ОБСЄ Халіт Чевік.

Пропозиція ані Кравчука, ані ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делагації.

Про інші важливі новини

Центральна виборча комісія відновила після паузи підрахунок голосів на окрузі №87 що на Івано-Франківщині. Пораховано майже 71% бюлетенів. На першому місці – кандидат "Слуги народу" Василь Вірастюк з 31,09%. На друге місце вийшов Олександр Шевченко з "За майбутнє", який набрав 28,99% і обігнав представника "Свободи" Руслана Кошулинського (28,87%) на 42 голоси.

Вірастюк заявив про фальсифікації та вкидування з боку своїх опонентів.

Низка політиків оприлюднили свої декларації. Зокрема, як стало відомо, доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини у 2020 році склали майже 23 мільйони гривень. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов задекларував 500 тисяч заробітної плати, кілька дорогих автомобілів та коштовних годинників. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак задекларував 444 тисячі заробітної плати на посаді та автівку за 3 мільйони гривень. П’ятий президент Петро Порошенко задекларував 222 мільйони гривень доходів, з яких 504 540 грн заробив в парламенті.

Народна депутатка "Слуги народу" Анна Колісник, яку підловили на курйозному листуванні, розповіла, що не збирається покидати країну назовсім, а просто хоче відпочити за кордоном на травневі свята. 

Президент Володимир Зеленський ініціював переміщення центральних органів виконавчої влади з Києва для підвищення благоустрою в регіонах, у Кабінеті міністрів уже розробили пропозиції щодо "деконцентрації" органів влади. 

Кабмін збільшив тариф на доставку пенсій до 2,65% суми виплати у селах та до 1,3% у містах з 1 квітня.

За добу 30 березня в Україні діагностували 11 226 нових випадків COVID-19, госпіталізували 5 558 осіб, померли 407 хворих, одужали 6 405 осіб.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що протягом квітня-травня Україна має отримати 4,9 млн доз вакцин в рамках підписаних угод. 

Під час весняного призову, який почнеться з 1 квітня, до лав Збройних сил планують призвати 14 246 осіб, що на 6,5 тисяч менше, ніж у минулому році. 

У 2020 році вперше за час вимірювання рівня прозорості роботи органів місцевої влади одразу два міста потрапили до категорії "прозорих" — це Маріуполь і Львів, які набрали 86,6 та 85,2 бала зі 100.

З 3 квітня у Франції почне діяти третій загальнонаціональний локдаун. Школи і другорядні підприємства будуть закриті по всій країні, поїздки між регіонами будуть заборонені. Заходи на свіжому повітрі будуть обмежені місцями в межах 6 миль від будинку (9,6 км). Студентам університетів, як і раніше, буде дозволено відвідувати заняття один день в тиждень.

Робітники заводу в Балтиморі (США), що виробляє дві вакцини проти коронавірусу, випадково змішали інгредієнти вакцин кілька тижнів тому і таким чином зіпсували близько 15 млн доз вакцини виробника Johnson & Johnson.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування