Кулеба попросив більше патрулів ОБСЄ через накопичення військ РФ біля українського кордону

Четвер, 1 квітня 2021, 17:47
Кулеба попросив більше патрулів ОБСЄ через накопичення військ РФ біля українського кордону

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ посилити патрулювання моніторинговою місією неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону на Донбасі.

Джерело: очільник МЗС, якого цитує пресцентр відомства

Деталі: Кулеба провів телефонну розмову з генеральною секретаркою ОБСЄ Хельгою Шмід.

Міністр поінформував співрозмовницю про системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню.

Кулеба привітав рішення про продовження мандату місії ОБСЄ в Україні. У контексті нарощування Росією концентрації військ у безпосередній близькості до України, міністр також наголосив на важливості відкриття додаткових передових патрульних баз ОБСЄ вздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону.

Пряма мова: "Продовження мандату СММ особливо важливе на тлі загострення безпекової ситуації, яке влаштувала Росія. Монітори ОБСЄ, здатні все бачити і чути, нині як ніколи потрібні у Донецькій та Луганській областях.

ОБСЄ має пильно стежити за діями РФ".

Що передувало: За інформацією головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака, останнім часом під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" Росія стягує війська до кордону з Україною – у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.

У Кремлі заявили, що мають право переміщувати війська у межах країни, як вони того хочуть. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування