Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Призов українців у Криму Росією є воєнним злочином – МЗС

П'ятниця, 2 квітня 2021, 00:27
Призов українців у Криму Росією є воєнним злочином – МЗС

Міністерство закордонних справ України називає воєнним злочином Росії та засуджує призов у ворожу армію громадян України, які проживають в окупованому Криму.

Джерело: МЗС

Дослівно: "Починаючи з 2015 року, російська окупаційна адміністрація вже провела на півострові 12 призовних кампаній, незаконно призвавши близько 28 тисяч осіб, а 1 квітня 2021 року розпочинає чергову призовну кампанію".

"Закликаємо міжнародну спільноту дати належну оцінку таким діям РФ на тимчасово окупованій території, продовжити та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою повернення РФ до дотримання норм та принципів міжнародного права".

Деталі: У МЗС зазначають, що незгодних із примусовим призовом кримчан окупаційна адміністрація піддає кримінальному переслідуванню, що також є порушенням Четвертої Женевської конвенції.

Крім того, так само всупереч нормам міжнародного гуманітарного права здійснюється пропаганда служби в армії держави-агресора, зокрема і серед дітей.

У міністерстві наголошують, що Україна продовжує документувати порушення РФ норм міжнародного права та вживає заходи для притягнення Росії до міжнародно-правової відповідальності.

Передісторія:

  • У квітні 2020 року окупанти тягнули до армії понад 3 тисячі кримчан.
  • У Європейському Союзі назвали порушенням міжнародного права черговий призов в РФ у тимчасово окупованому Криму.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування