Доставка кисню для лікарень Харківщини затримується через "затор" у Суецькому каналі

П'ятниця, 2 квітня 2021, 16:15
Доставка кисню для лікарень Харківщини затримується через затор у Суецькому каналі

Доставка в Харківську область кисневих бочок для лікарень, в яких лікують хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19, затримується через ситуацію в Суецькому каналі.

Джерело: заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк на брифінгу 2 квітня, цитує "Інтерфакс-Україна"

Деталі: За словами Черняка, мова йде про постачання двох бочок для обласної дитячої інфекційної лікарні, однієї - в диспансер радіаційного захисту населення, а також трьохкубових бочок для Вовчанського і Богдухівского районів області.

Заступник мера зазначив: очікується, що на наступному тижні ці ємності вже доставлять в область.

Пряма мова: "Бочки, про які я говорив раніше... вони ще знаходяться в дорозі. У зв'язку з ситуацією в Суецькому каналі , відповідно, судно йде з затримкою".

Листи від транспортної компанії ми отримали, приблизно 4 квітня очікуємо, що це судно зайде в порт України. Відповідно, протягом наступного тижня ті бочки, про які ми говорили - для "чорнобильської" лікарні, для районних лікарень, для дитячої інфекційної лікарні - будуть у нас, ми чекаємо".

Деталі: Станом на п'ятницю, як випливає з повідомлення суднового агента Leth Agencies, кількість суден, що очікують у черзі для проходу через Суецький канал, скоротилася до 206. За даними компанії, після відкриття судноплавства по каналу в обох напрямках пройшли 357 суден.

Згідно з інформацією Gulf Agency Company (GAC), очікується, що в п'ятницю через канал пройде 80 суден.

Що передувало: Мега-контейнеровоз Ever Given, що блокував протягом шести днів Суецький канал, у понеділок вранці вдалося зняти з мілини, судноплавство каналом відновилося ввечері 29 березня.

В очікуванні проходу на підходах до каналу тоді утворився гігантський затор, в черзі стояло понад 400 суден. Передбачалося, що на розвантаження пробки піде від 4 до 6 днів.

Інцидент змусив світових перевізників міняти маршрути і графіки, перенаправляти контейнеровози в обхід через мис Доброї Надії. Учасники ринку розглядали всі альтернативні маршрути і способи доставки товарів, включаючи доставку вантажів залізничним і авіатранспортом.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування