Новини 22 квітня: відведення російських військ, відповідь Путіна Зеленському

Четвер, 22 квітня 2021, 21:48
Новини 22 квітня: відведення російських військ, відповідь Путіна Зеленському

Росія оголосила початок відведення військ від України, Путін відповів на пропозицію Зеленського: У Москві в будь-який час, — актуальні новини 22 квітня.

Про відведення російських військ

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командуючим з 23 квітня починати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський каже, що Україна вітає відведення російських військ від кордону та дякує міжнародним партнерам за підтримку.

Варто зазначити, що Росія залучила до військових навчань в окупованому нею Криму 10 тисяч військових і 40 бойових кораблів.

Про відповідь Путіна на пропозицію Зеленського

Президент Росії Володимир Путін відповів на пропозицію глави України Володимира Зеленського про зустріч і запропонував зустрітися в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Про інші важливі новини

Російські дипломати направили в МЗС України ноту протесту у зв'язку з акцією, яку влаштували українські активісти під стінами посольства РФ в Києві. Зокрема, вони лазером намалювали на стіні будівлі карикатуру на Путіна і спроектували напис із звинуваченнями на адресу країни-агресора.

Чехія вирішила зрівняти кількість співробітників російського посольства у Празі з кількістю співробітників чеського посольства у Москві, що означає висилку ще близько 70 співробітників російського диппредставництва.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що президент Росії Володимир Путін лякає західні країни, показуючи, що лише РФ може перетинати "червоні лінії". 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала за допомогою безпілотника 12 реактивних систем залпового вогню "Град" поза лініями відведення на непідконтрольній владі України території Донбасу.

Внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі 22 квітня загинув військовий Об'єднаних сил. 

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена не сприймають особисто агресивні випади президента Росії Володимира Путіна.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук одного з восьми підозрюваних у справі "Оптимумспецдеталь" Ігоря Гладковського.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та чотирьох інших столичних вулиць.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News