"Слуги" теж вимагають розслідувати порушення на виборах у 87 окрузі

Неділя, 4 квітня 2021, 19:39
Слуги теж вимагають розслідувати порушення на виборах у 87 окрузі
фото Дмитра Ларіна, УП

Партія "Слуга народу" закликає правоохоронні органи провести неупереджене розслідування правопорушень на виборчому окрузі №87 в Івано-Франківській області під час довиборів до Верховної Ради.

Джерело: голова партії Олександр Корнієнко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Партія "Слуга народу" вимагатиме чесного і неупередженого розслідування всіх численних кримінальних проваджень у 87-му окрузі".

Деталі: Корнієнко наголосив, що опоненти "Слуги народу" під час виборчої кампанії на 87-му окрузі намагалися застосувати "найбрудніші технології: скупку голосів, каруселі, махінації з виборчими списками, а потім для легалізації цього організовували хаос в окружній виборчій комісії і фактично заблокували встановлення підсумків голосування".

За словами Корнієнка, принципова позиція довірених осіб кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка дозволила відправити 20 дільниць на перерахунок.

"Перерахунок показав реальну ситуацію – день голосування і підрахунок на дільницях пройшли з великою кількістю процедурних порушень, частина з яких тягне на цілком конкретні статті Кримінального кодексу для голів та членів ДВК. Голосування на дільницях визнавали недійсними через відсутність контрольних листів, що може свідчити про махінації зі скриньками і через порушення зі списками для голосування на дому. Це може бути показником вкидання бюлетенів. Члени та голови ДВК "підвозили" з собою документацію, якої не вистачало, тоді як вона повинна бути в мішках на ОВК", - сказав Корнієнко.

Голова партії "Слуга народу" зазначив, що перерахунок голосів показав спробу повної фальсифікації з боку опонента.

"Зараз відхилено вже 6 із 19 позовів про скасування перерахунку дільниць. Це свідчить про слабку юридичну позицію нашого опонента, яку він неодноразово доповнює гучними вигуками в ОВК", - зазначив Корнієнко.

Він також наголосив, що в ситуації щодо сфальсифікованих протоколів, яку подають як "історію зі зниклими бюлетенями", повинні розбиратися не "диванні експерти", а необхідно дати чітку відповідь суспільству: чи існували такі бюлетені і за кого були ці голоси, чи були маніпуляції з перекладанням бюлетенів або переписуванням протоколів, що відбувалося на дільницях і на їх шляху в ОВК, і зрештою, відбувалося щоночі в ОВК, як і під час двох перших днів.

Що передувало: 4 квітня ЦВК оприлюднила результати голосування на 87 окрузі на проміжних виборах до Верховної Ради, згідно з якими кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк отримав 31,25%, а його конкурент Олександр Шевченко – 29,69% голосів виборців.

Шевченко заявив, що готує судові позови.

Перед цим на шести виборчих дільницях в окрузі №87 були зафіксовані порушення голосування та розбіжності у даних, а на 5 дільницях голосування визнали недійсним.

Громадянська мережа "ОПОРА" вимагає від Нацполіціі розслідувати можливе спотворення результатів голосування в ОВО №87.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування