Венедіктова особисто контролюватиме розслідування замахів на Стерненка

Вівторок, 6 квітня 2021, 14:37
Венедіктова особисто контролюватиме розслідування замахів на Стерненка

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевняє, що кримінальні справи з розслідування посягань на Сергія Стерненко будуть перебувати на її особистому контролі, і буде зроблено все, щоб притягнути до відповідальності осіб, що вчинили замах на одесита.

Джерело: Венедиктова в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Венедіктової: "Для мене кейс по Стерненку дуже важливий, тому що траєкторія руху цього кримінального провадження двостороння - сам Стерненко був в статусі підозрюваного, а пізніше отримав вирок суду, але що слідство думає про тих, хто скоював злочин щодо самого Стерненка? Відмовчуватися я не дозволю.

Зараз на моєму особистому контролі буде провадження з розслідування замахів на Стерненка. Ми подивимося, наскільки можна прискорити процес пошуку замовників, організаторів переслідування, замахів на Стерненка".

Деталі: За словами Венедіктової, три кримінальні справи щодо замахів на Стерненка, об'єднані в одне і передані для розслідування в СБУ. Вона додала, що їй доповідають по цій справі "раз в три дні".

Знати більше  Напад на "Родіну". За що Стерненку і його соратнику присудили 7 років тюрми 

7 років ув’язнення для Стерненка: публікуємо повний вирок суду

Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Передісторія: 

  • 23 лютого одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Згідно з вироком, Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.
  • Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.
  • Стерненко вважає політичними свої справи і заперечує всі 4 інкримінованих йому злочини: викрадення людини, заворушення і побиття поліцейського, кришування наркотиків, загибель Івана Кузнєцова, який напав на нього 24 травня 2018 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування