Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: контракт із Pfizer, стрілянина у поїзді

Середа, 7 квітня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: контракт із Pfizer, стрілянина у поїзді

Україна уклала контракт із Pfizer на 10 млн доз вакцини, у поїзді з Костянтинівки двоє бійців влаштували стрілянину — актуальні новини 6 квітня і ночі.

Про контракт із Pfizer

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна уклала контракт із корпорацією Pfizer на 10 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Коли ця вакцина буде в Україні – невідомо.

Про стрілянину

У вагоні поїзда №126 Костянтинівка - Київ двоє військовослужбовців почали стріляти з табельної зброї, їх зняли з поїзда, ніхто не постраждав, але поїзд затримався на 6 годин.

За фактом стрілянини правоохоронці відкрили кримінальне провадження, одного з фігурантів затримано, з іншим працюють слідчі.

Пізніше виявилось, що вогнепальну зброю в купе потягу застосували військовослужбовці Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку, наразі їх звільнили із займаних посад.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Україна серед країн світу займає 7 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 1 позицію.

Речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що лишаються незрозумілими дії Росії, яка стягує війська до українського кордону.

У звіті від 6 квітня моніторингової місії ОБСЄ йдеться про те, що відбулося спілкування телефоном з бабусею загиблого 5-річного хлопчика в селі Олександрівське.

Президент України Володимир Зеленський звільнив керівників 7 посольств, включаючи голову Представництва України при Європейському Союзі Миколу Точицького.

З 29 березня по 4 квітня винищувачі НАТО сім разів підіймались у небо над Балтійським морем для ідентифікації та перехоплення російських літаків.

Через ворожий обстріл без електропостачання залишилось чотири фільтрувальні станції, внаслідок чого водопостачання не отримують мешканці понад 50 населених пунктів.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Україна давно прагне вступити до НАТО, і що адміністрація Байдена підтримує Київ, але рішення про вступ залежить від цілого Альянсу.

Детективи НАБУ затримали брата скандального голови ОАСК Павла Вовка Юрія Зонтова при спробі взяти 100 тисяч доларів хабаря.

Зеленський назвав вступ до НАТО єдиними шляхом до закінчення війни на Донбасі — у Кремлі кажуть, що для жителів окупованих територій це "глибоко неприйнятно".

В Запорізькій області суд скасував рішення про визнання російської мови регіональною.

Українська делегація звернулася до керівництва ОБСЄ підтримати ініціативу України про скликання екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи.

За добу 5 квітня в Україні зафіксували 13 276 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, померли 430 хворих, одужали 10 240 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування