Новини 5 травня: Вірастюк без мандата, свіжі політичні рейтинги

Середа, 5 травня 2021, 21:31
Новини 5 травня: Вірастюк без мандата, свіжі політичні рейтинги

Вірастюка не зареєстрували нардепом, Президентський рейтинг Зеленського зріс, — актуальні новини 5 травня.

Про невизнання Вірастюка нардепом

Центральна виборча комісія не підтримала реєстрацію народним депутатом кандидата від партії "Слуга народу" Василя Вірастюка.

У партії "Слуга народу" вважають, що політичні опоненти всіляко намагаються відтермінувати визначення Василя Вірастюка переможцем на виборах народного депутата на 87 окрузі.

Про свіжі політичні рейтинги

Чинний глава держави Володимир Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, при цьому, порівняно з лютим його підтримка зросла.

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то 5% бар’єр подолали би 5 партій, а найбільшу підтримку мала би "Слуга народу".

Про інші важливі новини

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас і державний секретар США Ентоні Блінкен під час переговорів на полях саміту G7 у Лондоні не виробили спільної позиції у питанні проєкту газопроводу "Північний потік-2".

Російсько-окупаційні війська обстріляли лікарню в Красногорівці Покровського району Донецької області, де наразі лікуються 45 людей, постраждалих немає.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова 5 травня замінила старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні "Роттердам+" Віталія Пономаренка, який тричі закривав це провадження.

З 6 травня "червоний" рівень епіднебезпеки перестає діяти на території Харківської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Російські найманці вдалися до безпрецедентного порушення – обстріляли з кулемета автомобіль спостережної групи української сторони СЦКК .

У Міністерстві охорони здоров’я відмовилися повідомити, скільки й хто з депутатів Верховної Ради вакцинований, посилаючись на медичну таємницю.

Президент Володимир Зеленський вимагає від уряду, щоб до 24 серпня більшість українців, які потребують вакцинації проти COVID-19, отримали щеплення.

Пентагон відстежує велику китайську ракету Long March 5B, яка вийшла з-під контролю і може впасти на Землю в найближчі вихідні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування