Головні новини четверга і ночі: пов’язана зі “слугами” мережа ботів, Блінкен і Зеленський

П'ятниця, 7 травня 2021, 08:00

Facebook видалив мережу акаунтів, пов’язану зі "Слугою народу", Зеленський зустрівся з Блінкеном – актуальні новини 6 травня.

Про Facebook

Facebook видалив 105 облікових записів, 24 сторінки і п'ять профілів Instagram – у компанії стверджують, що вони були пов’язані з політичною партією "Слуга народу".

Акаунти видалили за порушення політики Facebook щодо скоординованої неавтентичної поведінки (CIB). Зазначається, що люди, які стоять за цим, писали українською та російською мовами про корупцію, політику, автомобілі, публікували сатиричний контент про COVID-19, писали слова на підтримку "Слуги народу" та критикували опозиційні партії та політиків, зокрема колишнього президента Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка.

На рекламу сторінок витратили близько 210 тисяч доларів.

Про зустріч Зеленського та Блінкена

Президент Володимир Зеленський обговорив з держсекретарем США Ентоні Блінкеном питання Донбасу, "Північного потоку-2" та реформ в Україні.

Водночас Ентоні Блінкен наголосив на важливості боротьби з корупцією для подальшого просування реформ в Україні.

Окрім того, відбулася зустріч держсекретаря США, голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голів депутатських фракцій.

Про інші важливі новини

Щонайменше 25 осіб загинули в перестрілці між підозрюваними в торгівлі наркотиками і поліцією в районі Жакарезіньо Ріо-де-Жанейро.

Українська влада готова допомогти киснем Індії у подоланні масштабного спалаху коронавірусу.

Внаслідок обстрілу позицій Об’єднаних сил на сході України російсько-окупаційними військами 6 травня загинув піхотинець 93-ї бригади "Холодний Яр" Дмитро Товчигречка.

В Офісі генерального прокурора підтвердили, що іспанська поліція затримала українця, якого підозрюють у вбивстві силовиків під час подій на Майдані 20 лютого 2014 року. 

В Італії заарештували 28-річного чоловіка, який брав участь у бойових діях на сході України на боці проросійських бойовиків. За даними слідства, "Іван з Мессіни" був завербований в Італії, воював з 2014 року на Донбасі і входив до злочинної групи, яка діяла в декількох державах.

Центральна виборча комісія шукає найоптимальніші дії та рішення, яких можна вжити для встановлення достовірних результатів проміжних виборів народного депутата в окрузі №87 на Івано-Франківщині. У ЦВК кажуть, що на сьогодні виникла екстраординарна ситуація, за якої однозначного юридичного виходу немає.

Статки ста найзаможніших українців зросли на 42% за рік. Очолили рейтинг 2021 року Рінат Ахметов, Віктор Пінчук та Костянтин Жеваго.

"Паспорти вакцинації", що підтверджують щеплення від коронавірусу, можуть запровадити в Україні з 1 липня. Поки що робоча назва документа – ковідний сертифікат.

ДБР завершило досудове розслідування у справі падіння військового літака АН-26Ш в Чугуєві 25 вересня 2020 року, а за цей час провело понад 150 експертиз.