Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 3 червня: законопроєкт про деолігархізацію, "податок на Google"

Четвер, 3 червня 2021, 21:38
Новини 3 червня: законопроєкт про деолігархізацію, податок на Google

Статус олігарха в Україні визначатимуть за чотирма критеріями, інтернет-гігантів зобов'яжуть сплачувати податки – актуальні новини 3 червня.

Про законопроєкт Зеленського

На сайті Ради з'явився текст проєкту закону Зеленського про олігархів. Зокрема, такий статус набуватимуть особи, які відповідатимуть чотирьом критеріям: участь у політичному житті, вплив на ЗМІ, є кінцевим бенефіціарним власником монополії, підтверджена вартість активів особи перевищує один мільйон прожиткових мінімумів (це 2 млрд 270 млн).

Партія "Європейська солідарність" вважає, що законопроєкт Зеленського про олігархів спрямований виключно проти колишнього президента Петра Порошенка і "жодних справжніх олігархів не обмежує".

Про "податок на Google"

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який зобов'яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. Проєкт не стосуватиметься простого користувача соцмереж і пошукових сервісів.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) заборонило літати у повітряному просторі Білорусі за винятком надзвичайних ситуацій.

Вищий антикорупційний суд ув’язнив суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик на 6 років з конфіскацією за хабар у тисячу євро.

Мера Львова Андрія Садового обрали головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові.

Верховна Рада повернула покарання у вигляді позбавлення волі за брехню посадовців у майнових деклараціях, яку восени скасував Конституційний суд.

Для перетину кордону Хорватії українцям відтепер потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Раніше була вимога у 48 годин.

За минулу добу в Україні зафіксували 2 581 новий випадок захворювання на COVID-19, госпіталізували 1 059 осіб, померли 102 особи, одужали 9 405 осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...