Головні новини вівторка і ночі: відповідь на петицію щодо Татарова, свіжа соціологія

Середа, 7 липня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: відповідь на петицію щодо Татарова, свіжа соціологія

Зеленський відповів на петицію: Татарова звільняти не буде, Порошенко очолює президентський антирейтинг — актуальні новини 6 липня і ночі.

Про звільнення Татарова

 

Зеленський не збирається звільняти заступника Єрмака Олега Татарова — президент відповів відмовою на петицію, вказавши, що "ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством".

 

Автор петиції Віталій Шабунін звинуватив Зеленського у відмазуванні Татарова від покарання за злочин, які розслідувало НАБУ.

Про соціологію

 

За жодних обставин не проголосували б на виборах за лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка 45% українців, за президента Володимира Зеленського – 27% виборців.

 

Також моделювання другого туру президентських виборів соціологами показує, що чинний президент Зеленський переміг би зараз усіх можливих опонентів.

 

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради, найкращі шанси пройти до парламенту мали би 4 політсили — "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа – За життя" та "Батьківщина".

 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

 

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

 

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

 

Про інші важливі новини

 

У Росії на Камчатці перед посадкою впав у море пасажирський літак Ан-26, на борту якого перебували 28 осіб — всі пасажири й екіпаж загинули.

 

Голова партії "Голос" Кіра Рудик в ефірі українського телеканалу тричі ухилилась від прямої відповіді на запитання щодо наявності у неї паспорта США, проте у пресслужбі запевняють, що нардепка має лише українське громадянство.

 

У Білорусі колишнього голову правління Белгазпромбанка, головного суперника Лукашенка Віктора Бабарика засудили до 14 років позбавлення волі.

 

Український супутник PolyITAN-1, розроблений студентами КПІ, уже 7 років працює орбіті Землі, а 32 його конкуренти уже поламалися.

 

За добу 5 липня в Україні зафіксували 541 новий випадок COVID-19 і 20 летальних випадків, госпіталізували 266 осіб, одужали 1 086 осіб.

Асоціація пляжного футболу України ухвалила рішення не відправляти збірну України з пляжного футболу на чемпіонат світу-2021, який пройде в Москві.

Збірна Італії у серії післяматчевих пенальті обігрує команду Іспанії та виходить до фіналу Чемпіонату Європи з футболу.

Міністерство оборони Сполучених Штатів оголосило, що скасовує контракт на 10 мільярдів доларів, укладений з IT-компанією Microsoft, на який також претендував інтернет-гігант Amazon.

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що кожен третій житель України має антитіла до коронавірусу.

За добу 5 липня у світі діагностували понад 430 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили у Бразилії, Індії та Індонезії. В Європі за приростом хвороби лідирують Британія, Росія, Іспанія.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування