Новини 9 серпня: обійми Магучіх з росіянкою, візит Меркель

Понеділок, 9 серпня 2021, 21:00
Новини 9 серпня: обійми Магучіх з росіянкою, візит Меркель

Обійми Магучіх з росіянкою: мер Дніпра Філатов заступився за спортсменку, Меркель прилетить в Україну говорити з Зеленським - ОП — актуальні новини 9 серпня.

Про Магучіх

Після реакції українців та Міноборони на спільне фото бронзової призерки Олімпіади українки Ярослави Магучіх з росіянкою Марією Ласіцкене, на підтримку Ярослави виступив мер Дніпра Борис Філатов.

"Ти робиш фотографію. Може навіть не розуміючи в той момент своєї маленької, але такої непростимої помилки. І тебе починають цькувати. Тисячі диванних "патріотів", які зробили для своєї країни в тисячу разів менше, ніж ти", – написав він.

Про Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель приїде до Києва 22 серпня, де проведе переговори з президентом Володимиром Зеленським.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Для туристів з України відкрилися ще дві європейські країни — Угорщина та Фінляндія.

Лукашенко заявив, що Шишов був для Білорусі ніким, але Україна повинна розслідувати його смерть і дати відповідь, хто і як повісив громадянина Білорусі.

Російська армія починає масштабні навчання на полігонах південних регіонів, а також в окупованих Криму, Абхазії і Південній Осетії.

Сергій Ребров — пріоритетний кандидат на посаду нового головного тренера збірної України, "але є обставини, які дуже важливі і не потрібно забігати наперед", – заявив президент УАФ Павелко.

За добу 8 серпня в Україні зафіксували 300 нових випадків COVID-19, госпіталізували 400 осіб, померли 5 хворих, одужала 281 особа. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 51 445 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування