Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: зустріч Зеленського і Байдена, заміна трьох міністрів

Четвер, 2 вересня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: зустріч Зеленського і Байдена, заміна трьох міністрів
Фото: ОП

У Штатах відбулася зустріч Зеленського і Байдена, у Зеленського шукають заміну трьом міністрам — актуальні новини 1 вересня і ночі.

Про зустріч президентів США і України

У Білому домі о 21:00 за Києвом розпочалась  зустріч президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського. 

Президент України Володимир Зеленський просить президента Сполучених Штатів Америки вплинути на Росію заради звільнення українських полонених та політв'язнів; українська делегація передала в Білий дім список із 450 осіб.

У спільній заяві двох країн під час візиту президента Володимира Зеленського до США йдеться про активізацію роботи Комісії стратегічного партнерства, заклик Росії припинити агресію, підтвердження надання безпекової допомоги Києву та співпрацю у секторі оборони.

Сполучені Штати підтвердили, що виступають проти газопроводу в обхід України "Північний потік – 2".

На тлі першої зустрічі президентів США і України Джо Байдена і Володимира Зеленського країни опублікували спільну заяву щодо майбутнього стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував зустріч президентів США та України, зауваживши про новий рівень відносин країн.

Президент України Володимир Зеленський поділився враженнями від зустрічі із президентом Сполучених Штатів, сказавши, що не знає, "чи виникла хімія", але "задоволений результатом".

Під час візиту до США президент України Володимир Зеленський відвідав Український дім у Вашингтоні.

Про заміну міністрам

У найближчі місяці Верховна Рада може звільнити з посад міністра оборони Андрія Тарана, міністра соціальної політики Марину Лазебну та віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

"Слуга народу" Олександр Трухін вперше прокоментував скандальну ДТП — нардеп заявив, що проходить амбулаторне лікування після аварії і не готовий найближчим часом до "зайвої публічності".

Дмитро Кулеба, коментуючи висловлювання глави МЗС РФ про те, що Зеленський робить заяви "не від великого розуму", сказав, що сам Лавров "заблукав у трьох соснах російської історії".

​​Українська збірна на Паралімпійських іграх в Токіо за восьмий день змагань завоювала 2 золоті, 2 срібні та 4 бронзові медалі.

Папа Римський Франциск висловився щодо ситуації в Афганістані, маючи на меті процитувати Ангелу Меркель, але помилково навів слова Путіна.

За добу 31 серпня в Україні зафіксували 2 075 нових випадків COVID-19, госпіталізували 874 особи, померли 44 хворих, одужали 925 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 157 049 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування