Новини 7 вересня: підозра дівчині з арбалетом, епідемічна ситуація

Вівторок, 7 вересня 2021, 21:19
Новини 7 вересня: підозра дівчині з арбалетом, епідемічна ситуація
Фото: Ельдар Сарахман, УП

Дівчині з арбалетом повідомили про підозру: ЗМІ розвідали її мотиви, МОЗ ініціює посилення карантину вже з 13 вересня: подали Шмигалю клопотання — актуальні новини 7 вересня.

Про дівчину з арбалетом

19-річній полтавці, яка вчора вистрілила з арбалета у двох педагогів, повідомили про підозру в замаху на умисне вбивство.

За даними полтавських ЗМІ, затримана Таїсія – студентка, навчається на психолога. Вона заявила правоохоронцям, що в ніч із 4 на 5 вересня їй наснилося, що вона повинна когось вбити. Чому саме вчителів школи, де дівчина певний період навчалася, невідомо.

Арбалет дівчині подарували родичі на День народження. Знаряддя злочину слідчі вилучили та направили на експертизу.

Про епідемічну ситуацію

МОЗ просить Кабмін перевести Україну з "зеленого" на "жовтий" рівень епідемічної безпеки і з 13 вересня посилити карантинні обмеження.

Найбільш небезпечна епідемічна ситуація зараз у Чернівецькій, Львівській та Вінницькій областях, там можуть посилити адаптивний карантин.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

За кілька років депутатства "Слуги народу" Андрія Клочка його 70-річна матір Наталія стала власницею двох квартир у Києві, будинку, земельних ділянок і авто вартістю приблизно 14,5 млн грн.

"Слуга народу" Олександр Трухін стверджує, що був у тверезому стані, коли сталася ДТП, і заявив, що ні він, ні його помічники не мають відношення до ситуації з видаленням новин з видань.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання 8 вересня для прийняття звернення щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО.

Серед офіційних заходів до Дня Незалежності 44% опитаних позитивно оцінили військовий парад.

За добу 6 вересня в Україні зафіксували 2 197 нових випадків COVID-19, госпіталізували 485 осіб, померли 53 хворих, одужали 1 429 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 133 922 людини.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування