Головні новини середи і ночі: легалізація криптовалют, операція з "вагнерівцями"

Четвер, 9 вересня 2021, 08:00

Рада легалізувала віртуальні валюти в Україні, операція з "вагнерівцями" відбувалася з відома США — актуальні новини 8 вересня.

Про криптовалюти

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт №3637, що дозволить легалізувати віртуальні активи та бізнес у цій сфері в Україні.

Цей закон є базовим та визначає правовий статус віртуальних активів, чим надає юридичний захист користувачам та учасникам ринку. Таким чином офіційно працюватимуть іноземні та українські криптобіржі, а банки відкриватимуть рахунки для криптокомпаній.

Про операцію з "вагнерівцями"

Операція з "вагнерівцями" відбувалася "з відома і очікуваної підтримки Сполучених Штатів" — про це CNN заявили троє колишніх високопоставлених чиновників української військової розвідки.

Водночас, високопоставлений чиновник США сказав CNN, що ці твердження "помилкові".

В Офісі президента Зеленського вважають, що свідчення джерел, на яких будується матеріал CNN про операцію з "вагнерівцями" ненадійні, а самі дані нічим не відрізняються від тих, що були викладені в "Комсомольской правде" в 2020 році.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

На святкування дня народження заступника голови ОП Олега Татарова з’їхалось понад десять топпосадовців силових відомств – зокрема ті, що були пов’язані з розслідуванням справи Татарова.

Рада не проситиме Конгрес Сполучених Штатів надати Україні двосторонній статус основного союзника США поза Північноатлантичним Альянсом.

МОЗ пропонує не посилювати карантинні обмеження для вакцинованих колективів закладів, компаній чи установ, якщо регіон їх функціонування потраплятиме в жовту чи червону зону.

Суд Київського району Полтави відправив під арешт на 2 місяці полтавку Таїсію Петрову, яка поранила з арбалета двох учителів у школі №11.

За добу 7 вересня в Україні зафіксували 2 772 нових випадки COVID-19, госпіталізували 1 017 осіб, померли 60 хворих, одужали 1 411 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 149 618 людей.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що серед затриманих 3-4 вересня у Криму є чоловік її троюрідної сестри – Асан Ахтемов. 

Журналісти після аналізу так званих "плівок Вовка" зазначають, що високопосадовець часів Януковича Андрій Портнов, ексглава ОПУ Андрій Богдан та голова ОАСК Павло Вовк впливали на процес звільнення голови Конституційного суду Станіслава Шевчука, яке відбулося у травні 2019 року. 

8 вересня збройні формування Російської Федерації обстріляли українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", двоє поранених.

Всесвітня організація охорони здоров’я закликає запровадити мораторій на ревакцинацію проти коронавірусу до 2022 року. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування