Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 5 жовтня: напад на журналістів, відставка Разумкова

Вівторок, 5 жовтня 2021, 20:59
Новини 5 жовтня: напад на журналістів, відставка Разумкова
фото: схеми

На журналістів "Схем" охорона скоїла напад в "Укрексімбанку"; Рада голосуватиме за відставку Разумкова — актуальні новини 5 жовтня.

Про напад на журналістів

На журналістів "Схем" скоїли напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті.

Повідомляється, що Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети".

Журналісти повідомляють, що співробітники банку застосували силу до оператора, відібрали 2 камери, картки з записом. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене.

Про Разумкова

Верховна Рада підтримала пропозицію голосувати за відставку свого голови Дмитра Разумкова у четвер 7 жовтня.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Ефективність вакцини Pfizer/BioNTech в запобіганні зараженню COVID-19 знижується з 88% до 47% через шість місяців після другої дози — про це свідчать дані дослідження Pfizer і Kaiser Permanente.

Нардепи відсторонили голову Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на 2 дні. Свою пропозицію ініціатори аргументували нібито "грубим порушенням регламенту" з боку Разумкова.

Вчені Сюкуро Манабе, Клаус Хассельман та Джорджіо Паризі стали лауреатами Нобелівської премії з фізики-2021.

Через зупинку роботи соцмереж компанії Facebook її засновник Марк Цукерберґ за декілька годин втратив 6 мільярдів доларів статків.

ЄC поки не планує викреслювати Україну зі списку держав, громадяни яких можуть подорожувати до країн блоку без додаткових обмежень, пов’язаних з коронавірусом.

За добу 4 жовтня в Україні зафіксували 9 846 нових випадків COVID-19, було госпіталізовано 1 881 особу, померли 317 пацієнтів, одужали 4 229 осіб. Також за минулу добу вакцинували 100 331 людину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування