Головні новини середи і ночі: скандал в "Укрексімбанку", підозра меру Одеси

Четвер, 7 жовтня 2021, 08:00
Головні новини середи і ночі: скандал в Укрексімбанку, підозра меру Одеси

Голова правління Укрексімбанку тимчасово склав повноваження; меру Одеси Геннадію Труханову оголосили підозру — актуальні новини 6 жовтня і ночі.

Про скандал

Голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування. "Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання", — написав Мецгер у заяві.

6 жовтня поліція та прокуратура прийшли до "Укрексімбанку" вручити підозру фігурантам кримінального провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем", один з нападників вислизнув з банку через чорний вхід.

На вулиці Антоновича перед будівлею зібралася акція протесту проти протиправних дій, допущених керівництвом та охороною банку, які вилучали техніку в журналістів та намагалися знищити відзнятий матеріал.

Про Труханова

Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову — він фігурує у справі про заволодіння землею в Одесі. Згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Центрі громадського здоров’я МОЗ повідомляють про понад мільйон доз вакцин проти грипу для українців від трьох виробників.

Під час перемовин міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закинув генсекретарю НАТО Єнсу Столтенбергу "підтримку неонацистів в Україні".

Відвідати відбірковий матч Чемпіонату світу між збірними України та Боснії і Герцеговини 12 жовтня на "Арені Львів" вболівальники зможуть лише за наявності паспорту вакцинації або ж тесту на COVID.

Президент Володимир Зеленський повідомив про нові дані досліджень, які свідчать, що у Бабиному Яру може бути близько 200 тисяч страчених, а не 100 тисяч, як вважалося раніше. Також він назвав трагедію спільною для єврейського та українського народів.

Найближчими днями декілька областей України можуть потрапити до "червоної" зони поширення коронавірусу — про це заявив прем’єр Шмигаль. Водночас він не уточнив, про які саме області йдеться.

Кремль направив перелік бажаних питань для зустрічі президентів України і Росії, серед яких не згадується окупація Криму та військова агресія на Донбасі, а лише скасування санкцій, відновлення транспортного сполучення і дипломатичних відносин.

Нобелівську премію з хімії у 2021 році отримали Бенджамін Ліст і Девід Макміллан за "розвиток асиметричного органокаталізу".

Північноатлантичний альянс вирішив вислати вісім співробітників місії РФ в Брюсселі — Москву звинувачують у проведенні ворожої діяльності

Президент Росії Владімір Путін заявив, що ціна на газ в Європі побила всі історичні рекорди через "різкі необдумані дії" і помилки влади Європейського Союзу.

За добу 5 жовтня в Україні зафіксували 12 662 нових випадки COVID-19, було госпіталізовано 3 745 осіб, померли 320 пацієнтів, одужали 4 630 осіб. Також за минулу добу вакцинували 117 234 людини.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
16:27
Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовану валюту
Усі новини...