Новини 7 жовтня: відставка Разумкова, коронавірус набирає обертів

Четвер, 7 жовтня 2021, 21:12
Новини 7 жовтня: відставка Разумкова, коронавірус набирає обертів
фото: дмитро ларін, уп

Верховна Рада проголосувала за відставку Дмитра Разумкова; за добу 6 жовтня в Україні зафіксували 15 125 випадків захворювання на Covid-19 — актуальні новини 7 жовтня.

Про відставку Разумкова

Народні депутати проголосували за звільнення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради, рішення підтримали 284 нардепи.

Фракція "Слуга народу" делегувала на цю посаду нинішнього першого віцеспікера Руслана Стефанчука, "Голос" – Ярослава Железняка, "Європейська солідарність" – Яну Зінкевич, нардепи Гео Лерос та Олексій Гончаренко запропонували кандидатури один одного.

Народні депутати продовжать обрання нового голови Верховної Ради у п’ятницю, 8 жовтня. Проте Железняк і Лерос вже зняли свої кандидатури з розгляду.

Коронавірус набирає обертів

За добу 6 жовтня в Україні зафіксували 15 125 нових випадків COVID-19, було госпіталізовано 3 541 особу, померли 314 пацієнтів, одужали 4 380 осіб. Також за минулу добу вакцинували 122 298 людей.

У 24-х із 25 регіонів України перевищено рівень захворюваності на Covid-19, уже 12 регіонів перебувають у "помаранчевій зоні" епідемічної небезпеки. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Голові "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру вручили підозру у справі про перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем".

Лауреатом Нобелівської премії з літератури-2021 став письменник Абдулразак Ґурна "за його безкомпромісне та співчутливе занурення у наслідки колоніалізму та долю біженців у прірві між культурами та континентами".

У користувачів застосунку "Дія" на платформі Android з’явилася можливість отримати електронну версію так званого "жовтого" внутрішнього ковід-сертифікату.

"Укрзалізниця" ввела у графік пасажирських поїздів на 2022 рік 19 нових поїздів та прискорила 49 пар поїздів сумарно на 58 годин на добу в обох напрямках.

Столичні правоохоронці проводять огляд на будівництві Подільського мосту із залученням експертів та водолазів в рамках кримінального провадження за фактом привласнення коштів територіальної громади та службової недбалості під час будівництва цього мосту.

"Да прибудет с вами сила" — нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива привітав Путіна з днем народження цитатою із "Зоряних війн" і назвав його "великим правителем". Кива виклав у Telegram відео, на якому побажав лідеру держави-агресора "здоров'я, сил і Божого благословення".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування