Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 2 листопада: справа Медведчука, Зеленський і Байден

Вівторок, 2 листопада 2021, 22:00
Новини 2 листопада: справа Медведчука, Зеленський і Байден
фото Офіс президента України

Суд обрав Медведчуку новий запобіжний захід; Зеленський зустрівся з Байденом у Глазго — актуальні новини 2 листопада.

Про справу Медведчука

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань куму Путіна та нардепу Віктору Медведчуку замість домашнього арешту, термін якого закінчився. 

Рішення прийнято в межах справи про держзраду та замах на пограбування національних цінностей. ОГП попросив суд взяти з Медведчука особисті зобов'язання, тому що його граничний термін перебування під цілодобовим домашнім арештом закінчився.

Слід зауважити, що Медведчук все одно залишиться під домашнім арештом. Цей запобіжний захід діє в іншій справі проти нього – державна зрада, пов'язана з видобутком нафти й газу в Чорному морі у змові з Росією.

Про Зеленського і Байдена

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту у Велику Британію зустрівся з очільником США Джозефом Байденом — президенти обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. 

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Кількість громадян, які вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку, зростає — станом на кінець жовтня таких уже 71,1%.

За прогнозами фахівців локдаун у Києві може тривати щонайменше місяць, а пік захворюваності на коронавірус ще попереду — про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

Міністр економіки Олексій Любченко написав заяву про звільнення — раніше джерела УП повідомляли, що в Офісі президента Любченка підозрювали в корупції. Також заяву про відставку написав міністр оборони Андрій Таран.

Національне антикорупційне бюро оголосило в міжнародний розшук відомого одеського мільярдера Володимира Галантерника у справі про розкрадання громадської землі в Одесі.

Колишній лідер "Правого сектора", командувач "Української добровольчої армії" Дмитро Ярош став радником головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

За добу 1 листопада в Україні зафіксували 19 455 нових випадків COVID-19 і 700 летальних випадків, госпіталізували 3 188 осіб, одужали 12 639 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 273 307 людей.

У перший день дії суворих обмежень у Києві поліція перевірила 482 одиниці громадського транспорту і виявила 20 випадків відсутності ковідних документів, необхідних для проїзду.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...