Новини 3 листопада: марш "антивакцинаторів", звільнення міністрів

Середа, 3 листопада 2021, 20:05

У Києві пройшов так званий марш "антивакцинаторів"; парламент звільнив п’ятьох міністрів — актуальні новини 3 листопада.

Про антивакцинаторів

На площі біля Верховної Ради відбувся марш за права або так званий марш "антивакцинаторів" — до стін парламенту прийшло кілька сотень людей. Основні вимоги — скасування карантинних правил, заборона примусової медицини та права людей. 

"Це на мій погляд насмішка над нашими медиками та родинами, які втратили своїх рідних. Повірте, у реанімація цей антивакцинаторський дух швидко зникає" — так на марш відреагував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За даними Ляшка, наразі кожен третій дорослий в Україні вже вакцинований принаймні одною дозою, а кожен четвертий повністю вакцинований. Він очікує, що упродовж найближчих тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте удвічі, а попит на першу дозу не зменшиться.

Про звільнення міністрів

Верховна Рада звільнила очільників міністерств економіки, екології, оборони, реінтеграції та стратегічних галузей промисловості. Чотирьох нових міністрів Рада готується призначити в четвер.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Служба безпеки України оголосила підозру в розкраданні коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону "Донбас" дружині екснардепа Семена Семенченка.

У Херсонській області, яка першою в Україні перейшла до "червоної" зони, зафіксовано зниження показників захворюваності та госпіталізації людей з коронавірусом.

У лабораторії в Ґданську почали тестувати на мишах українську вакцину проти COVID-19, розроблену вченими у Львові.

Білоруський транспортний літак Ан-12 розбився неподалік Іркутська в Росії. За попередніми даними російських ЗМІ, загинуло всі 7 людей, які були на борту. 

Правоохоронці викрили 17-річного юнака, який створив імітовану веб-версію додатку "Дія", яка дозволяла оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або фальшиве посвідчення водія.

За добу 2 листопада в Україні зафіксували 23 393 нових випадки COVID-19 і 720 летальних випадків, госпіталізували 5 935 осіб, одужали 11 937 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 310 439 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування