Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 4 листопада: нові призначення в Кабміні, Лерос і Зеленський

Четвер, 4 листопада 2021, 20:07
Новини 4 листопада: нові призначення в Кабміні, Лерос і Зеленський
Скриншот з трансляції засідання ВР

Рада призначила чотирьох нових міністрів; Лерос з трибуни показав середній палець Зеленському – актуальні новини 4 листопада.

Про призначення в Кабміні

Народні депутати призначили колишнього віцепрем'єра Олексія Резнікова міністром оборони України. Резніков зазначив, що основними напрямками його роботи стануть налагодження синергії між Міноборони, Генштабом та профільним комітетом ВР, зміна підходу до кадрової політики та підвищення якості управління.

Рада призначила ще трьох міністрів: Юлію Свириденко – першою віцепрем’єркою – міністеркою економіки, Ірину Верещук – міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та Павла Рябікіна – міністром з питань стратегічних галузей промисловості

Також Верховна Рада проголосувала за призначення головою апарату парламенту В'ячеслава Штучного, який колись вже обіймав цю посаду і на замовлення Офісу президента слідкував за діями спікера Дмитра Разумкова.

Про Лероса та Зеленського

"Ви – головний зрадник в країні" – народний депутат Гео Лерос під час виступу в парламенті показав середній палець президенту Зеленському. Ці дії оцінюватиме регламентний комітет.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

ЄС через стрімке погіршення епідеміологічної ситуації в Україні планує виключити її із "зеленого списку" для подорожей – рішення Ради ЄС очікується наступного тижня.

Путін хотів, щоб Росія вступила до НАТО, але не хотів, щоб його країна проходила звичайний процес подання заявки і стала в чергу "з багатьма країнами, які не мають значення" – про це розповів колишній генсек НАТО Джордж Робертсон, який очолював Альянс з 1999 по 2003 рік.

Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила препарат "Молнупіравір" проти COVID-19 – його можна приймати вдома.

СБУ попросила вибачення в українського актора Валентина Томусяка, якого раніше внесла до списку людей, які загрожують національній безпеці країни.

Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України внесло російського гумориста Максима Галкіна до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

За добу 3 листопада в Україні зафіксували рекордні 27 377 нових випадків COVID-19 і 699 летальних випадків, госпіталізували 5 472 особи, одужали 12 464 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 299 272 людини.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування